Novo polugodište – nova pravila za školske ispričnice

Novo polugodište – nova pravila za školske ispričnice

Od ovog školskog polugodišta stižu promjene vezane uz ispričnice. Prema najnovijim izmjenama pravilinika roditelji će više puta na godinu moći sami opravdati djetetov izostanak s nastave za do tri uzastopna dana.

Nadalje, izostanak s nastave, u slučaju pravodobnog zahtjeva roditelja, prema priopćenju Ministarstva obrazovanja može odobriti i učitelj i/ili nastavnik za izostanak tijekom nastavnoga dana, razrednik za izostanak do tri (pojedinačna ili uzastopna) radna dana, ravnatelj za izostanak do sedam (uzastopnih) radnih dana te učiteljsko i/ili nastavničko vijeće za izostanak do petnaest (uzastopnih) radnih dana.

Izmjene bi trebale olakšati roditeljima i liječnicima. Liječnicima jer su preopterećeni u administrativnom smislu, a roditeljima da ne trebaju izlaziti s posla zbog jednodnevne ispričnice.

Također, ako je dijete moralo obaviti neku dijagnostičku pretragu ili specijalistički pregled, na tome mjestu može dobiti potvrdu koja vrijedi kao ispričnica za školu, poručuju iz Hrvatske liječničke komore.

Izmjene stupaju na snagu u četvrtak 19. siječnja i sve ih škole moraju primjenjivati na isti način.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni