Novo otkrivanje Zagreba

Novo otkrivanje Zagreba

U sklopu projekta održati će se i Global Village – događaj na kojem će praktikanti promovirati svoje običaje, hranu, ples i suvenire svima onima koji žele pobliže upoznati drugu kulturu

Studentska organizacija Aiesec već drugu godinu za redom organizira projekt pod nazivom Discover Zagreb koji će se odvijati od 15.6. do 8.8.2015. godine. Glavni cilj projekta je promocija Zagreba i njegove kulture u svijetu na novi i jedinstveni način. Praktikanti iz cijeloga svijeta će 8 tjedana upoznavati Zagreb izvan uobičajenih okvira i popularnih destinacija. Oživjet će stare zanate, učit će o razvoju grada kroz povijest, sport i kulturu te kako je sve to utjecalo na ono što Zagreb danas jest. Sve to će kroz fotografiranje, filmiće, blogove i objavljivanje tekstova na web-stranicama Aisecovih partnera promovirati ne samo u našoj zemlji, nego i inozemstvu.

U sklopu projekta održati će se i Global Village. Događaj na kojem će praktikanti promovirati svoje običaje, hranu, ples i suvenire svima onima koji žele pobliže upoznati drugu kulturu. Osnovna ideja Global Village-a je da se potakne međukulturalni dialog i poveća tolerancija prema različitosti. Prošle godine na projektu su sudjelovali praktikanti iz Brazila, Bugarske, Italije, Poljske i s Filipina te su besplatno na Global Village-u prezentirali kuhinju svoje zemlje. Najviše ih je oduševio Zoološki vrt grada Zagreba te ljudi i druženje s njima. Ove godine predstavit će se još više kultura, a sve novosti možete pratiti na Facebook stranici Discover Zagreb. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni