Novo lice Savskog nasipa

Novo lice Savskog nasipa

Novouređenu šetnicu od Mosta mladosti do Jadranskoga mosta, odnosno sjeverni Savski nasip, otvorio je sinoć u društvu suradnika gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Na ovih 4300 m nasipa sanirana je postojeća pješačka staza sa odmorištima, postavljena je i energetski učinkovitija LED rasvjeta na 172 nova rasvjetna stupa i sada krećemo dalje, rekao je gradonačelnik te najavio da će se sanacija nastaviti sve do Jankomirskog mosta, odnosno još 4km što će ukupno s obje strane nasipa biti 16 km uređenih staza za bicikliste, joggere, pješake… LED rasvjeta se iza ponoći, kada je manji broj pješaka, smanjuje na pola s čime se još dodatno štedi na energiji.

Na nasipu su također izvedeni radovi javne rasvjete, uređena su odmarališta, obnovljene klupe i travnjak te su izvedeni radovi na kruni nasipa, postavljeni su koševi za smeće i pseći izmet, ali i manjie vježbalište s četiri sprave za rekreaciju odraslih na otvorenom.

Gradonačelnik Bandić također je napomenuo da se trenutno radi na projektu osvjetljenja Željezničkog mosta.

»Mostovi imaju simboliku, oni spajaju i povezuju i zato mostove trebamo osvijetliti da ta simbolika još više dođe do izražaja«, rekao je gradonačelnik na kraju šetnje sjevernim nasipom najavivši završetak kompletnog projekta osvjetljenja Željezničkog mosta do 2. lipnja. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni