Novo izdanje Zvukova Oktogona

Novo izdanje Zvukova Oktogona

Novo izdanje projekta Turističke zajednice grada Zagreba – Zvuci Oktogona održat će se u petak, 29. travnja, u zagrebačkom Oktogonu od 12 sati. Zvuci Oktogona realiziraju se u suradnji sa Zagrebačkim solistima. Ovog puta, koncert je posvećen Franzu Leharu (ususret njegovom rođendanu, 30. travnja), vodećem skladatelju srebrnog doba bečke operete te opereti i bečkim skladateljima tog vremena općenito.

Zagrebačkim solistima na koncertu će se pridružiti i gošća, hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko, dobitnica mnogih državnih i međunarodnih nagrada. Izvest će se ukupno pet skladbi gdje će se predstaviti djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johanna Straussa II i Franza Lehara. Predviđeno trajanje koncerta je oko 45 minuta, a ulaz je besplatan.

Podsjećamo, projekt Zvuci Oktogona je premijerno predstavljen u ožujku ove godine kao projekt koji vrhunsku klasičnu glazbu približava našim sugrađanima i posjetiteljima. Iz TZGZ-a poručuju kako su strateški orijentirani prema razvoju kulturnog turizma. Budući da je Zagreb izuzetno bogat upravo s kulturnim sadržajima, ovakvim projektima još se dodatno povezuju kultura i turizma, s ciljem što veće valorizacije ovog proizvoda. Iduće izdanje Zvukova Oktogona planira se za svibanj. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni