Novo igralište i park u Našičkoj

Novo igralište i park u Našičkoj

Investicijom vrijednom 1,04 milijuna kuna, osiguranih iz plana Malih komunalnih akcija Gradske četvrti, prepoznate su potrebe djece GČ Trešnjevka – jug te je uređeno i opremljeno dječje igralište

U ime gradonačelnika Grada Zagreba i uz prigodni program mališana dječjeg vrtića Pipi Duga Čarapa, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić danas je otvorio novouređeno dječje igralište i park u Našičkoj ulici. Investicijom vrijednom 1,04 milijuna kuna, osiguranih iz plana Malih komunalnih akcija Gradske četvrti, prepoznate su potrebe djece GČ Trešnjevka – jug te je uređeno i opremljeno dječje igralište.

„Gradonačelnik nažalost zbog sjednice Gradske skupštine ovdje nije s nama, no svojim djelima svakako je s nama. Igralište koje danas ovdje otvaramo samo je dokaz da imamo, usudim se reći, jedan od najboljih predškolskih sustava u svijetu. Posebno nas raduje da igralište neće biti u funkciji samo djece koje su u dječjem vrtiću, već na usluzi djeci cijelog naselja“, izjavio je pročelnik Lovrić.

Inicijativa za uređenje dječjeg igrališta i parka potekla je od ravnateljice privatnog dječjeg vrtića Pipi Duga Čarapa Branke Bobinac koja je otvaranju zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu. Posebno je zahvalila gradonačelniku: „Ovo je jedna prekrasna poruka djeci, da treba raditi i sanjati i da će se snovi ostvariti.“ (zagreb.hr /zg-magazin)