Novih 12 niskopodnih autobusa na gradskim cestama

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, u petak je na okretištu tramvaja Remiza prisustvovao predstavljanju pet novih autobusa za potrebe gradskog prijevoza. Riječ je o 12 metarskim niskopodnim  autobusima marke IVECO Solo, a koji znatno smanjuju emisije CO2 u odnosu na postojeće modele.

Pritom se okupljenima obratio gradonačelnik Milan Bandić: “Nastavlja se modernizacija voznog parka ZET-a jer građani Zagreba zaslužuju najbolji standard gradskog prijevoza”.

Između ostalim, najavio je, kako će se na jesen nastaviti pregovori između Grada i tvrtki Gredelj i Končar o narudžbi 60 novih niskopodnih tramvaja.

Na njegove riječi nadovezala se voditeljica podružnice ZET Ljuba Romčević Žgela. Izjavila je kako su solo autobusi namijenjeni za vožnju po gradskim linijama gdje je potreba za kapacitet manja, a znatno smanjena količina ispušnih plinova će doprinijeti kvaliteti zraka u gradu.  Osim toga, novi autobusi osigurat će kvalitetniji i bolji prijevoz građanima uz komforniju vožnju,

Zaključno, treba reći, kako vrijednost spomenutih 12 niskopodnih autobusa iznosi 8 milijuna kuna. (Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni