Novi Zagreb polovicu kolovoza bez tople vode

Novi Zagreb polovicu kolovoza bez tople vode

Bez tople vode privremeno ostaje oko 30 000 potrošača

Stanovnici Novog Zagreba koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz centralnog toplinskog sustava HEP-Toplinarstva ostat će bez tople vode u razdoblju od 1. do 15. kolovoza 2017., zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, priopćilo je HEP Toplinarstvo. Navedena obustava se odnosi na krajnje novozagrebačka naselja Središće, Zapruđe, Sopot, Utrina, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko. Toplu vodu tako privremeno neće imati oko 30 000 potrošača.

U spomenutom razdoblju radit će se na obnovi magistralnog vrelovoda u naselju Zapruđe s južne strane Mosta mladosti kod Ulice Damira Tomljanovića Gavrana. Radovi su nužni zbog sprečavanja kvarova i puknuća na toplinskom sustavu te kako bi se omogućila pouzdana i kontinuirana opskrba toplinskom energijom za vrijeme trajanja ogrjevne sezone.

Iz HEP-Toplinarstva poručuju kako opskrbu novozagrebačkih naselja toplinskom energijom nije moguće organizirati alternativnim putem, ali će zato uložiti maksimalne napore kako bi radovi bili završeni u najkraćem mogućem roku.

Stanovnike Novog Zagreba mole za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja obustave opskrbe toplom vodom.

Inače, na području Zagreba HEP-Toplinarstvo će ove godine obnoviti oko 3 km postojeće vrelovodne trase te izgraditi oko 5,6 km nove trase. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni