Novi vrtić u Vrbanima moći će primiti 200 mališana

Novi vrtić u Vrbanima moći će primiti 200 mališana

Predsjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka-Jug Jasmina Zuber-Majerić kazala je kako će nova kapitalna investicija Grada uvelike olakšati život roditelja i mališana, a s tim se složio i predsjednik Vijeća MO Vrbani Nikola Fabrio

Polaganjem kamena temeljca danas je započela izgradnja dječjeg vrtića u Vrbanima koji je predviđen za smještaj 200 djece u 12 odgojnih skupina – 4 jasličke, 2 vrtićke i 6 jedinica prilagođenih za djecu jasličkog i vrtićkog uzrasta. Vrijednost investicije je oko 31 milijun kuna s PDV-om. Vrtić koji će imati površinu oko 2014 m² gradi se na parceli omeđenoj Kuzminečkom, Lopatinečkom i Ulicom Vrbani.

Kamen temeljac simbolički je položio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je poručio da Grad Zagreb ima najbolji predškolski i školski standard u Hrvatskoj te kako mu je drago što se taj standard i dalje podiže.

Stanovnicima Vrbana zahvalio je na strpljenju što su ovako dugo čekali te je najavio da će njihovi najmlađi već slijedeće godine moći pohađati vrtićki program u novom objektu, koji će biti građen po mjeri djeteta. Dodao je kako će uz objekt biti posađeno i novo drveće koje neće izazivati alergije, uz nadzor krajobraznih arhitekata, stručnjaka iz područja hortikulture roditelja mališana i članova Udruge Zeleni.

Predsjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka-Jug Jasmina Zuber-Majerić kazala je kako će nova kapitalna investicija Grada uvelike olakšati život roditelja i mališana, a s tim se složio i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Vrbani Nikola Fabrio koji je rekao kako je ovo četvrt koje se ubrzano razvija, a s tim razvojem javljaju se sve veće potrebe građana koje između ostalog uključuju smještaj vrtićke djece.

Spomenimo da je Grad Zagreb osnivač 60 dječjih vrtića koji djeluju u 17 gradskih četvrti na 225 lokacija te sufinancira provedbu programa i u 68 vjerskih i privatnih vrtića. U pedagoškoj je godini 2018./2019. programima predškolskog odgoja i obrazovanja obuhvaćeno oko 37.000 djece rane i predškolske dobi, što je više od 90 % ukupnog broja djece u Gradu Zagrebu u dobi od godine dana do polaska u osnovnu školu i 100 % djece u godini prije polaska u osnovnu školu. (ZG-m)

Komentari su zatvoreni