Novi uvjeti za dodjelu potpora za samozapošljavanje

Novi uvjeti za dodjelu potpora za samozapošljavanje

 

Potpora se dodjeljuje u iznosu od 18.614,40 kuna nezaposlenima koji planiraju otvoriti obrt, ili 24.189,72 kune ako se odluče za otvaranje trgovačkog društva

Odlukom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje promijenjeni su uvjeti za dodjelu potpore za samozapošljavanje kako bi bila dostupnija većem broju nezaposlenih osoba.

Potpora se dodjeljuje u iznosu od 18.614,40 kuna nezaposlenima koji planiraju otvoriti obrt, ili 24.189,72 kune ako se odluče za registraciju trgovačko društvo, bez obzira na godine staža ili razinu obrazovanja te djelatnost kojom se namjeravaju baviti.

Uvjeti koji moraju biti zadovoljeni su  prijava u evidenciju nezaposlenih te Poslovni plan koji ćete izraditi sa savjetnikom za samozapošljavanje i predati stručnom timu na odobrenje. Tek kad sredstva budu odobrena korisnik potpore će registrirati obrt ili trgovačko društvo te potvrdu o tome zajedno s ostalom dokumentacijom predati u roku od 30 dana od dana kad je odobren poticaj.

Sredstva se na račun isplaćuju jednokratno, u roku ne dužem od mjesec dana, a sve što korisnik potpore za samozapošljavanje treba učiniti je isplaćivati redovnu mjesečnu plaću i  uplaćivati propisane doprinose na obračunatu i isplaćenu plaću  te o tome dostavljati  HZZ-u dokaze prema ugovorenim rokovima.

Više o samozapošljavanju možete pročitati na našoj stranici „SAMOZAPOŠLJAVANJE“.

(zg-magazin)

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni