Novi sportski sadržaji do početka Univerzijade

Novi sportski sadržaji do početka Univerzijade

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić je rekao kako bi do početka Sveučilišnih igara trebao biti gotov projekt zapadnog sveučilišnog kampusa kod Kineziološkog fakulteta, gdje će se sagraditi novi sportski sadržaji, zatvorena sportska dvorana i razvojno istraživački centar.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici sastali su se jučer u Gradskoj upravi s novoizabranim rektorom Zagrebačkog sveučilišta Damirom Borasom i dekanom Kineziološkog fakulteta Damirom Knjazom. Tom je prigodom nakon sastanka novoizabrani rektor Boras najavio kako će Sveučilište i Grad nastaviti dobru suradnju posebno u pogledu Europskih sveučilišnih igara, koje će se održati 2016. godine.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić je rekao kako bi do početka Sveučilišnih igara trebao biti gotov projekt zapadnog sveučilišnog kampusa kod Kineziološkog fakulteta, gdje će se sagraditi novi sportski sadržaji, zatvorena sportska dvorana i razvojno istraživački centar. Novac bi se trebao osigurati putem europskih fondova, a trebao bi se izgraditi i jedan objekt za zdravstvenu zaštitu sportaša.

Osim s novoizabranim rektorom Borasom i dekanom KIF-a Knjazom, Bandić se jučer sastao i s rektorom u odlasku Aleksom Bjelišem, koji se zahvalio zagrebačkom gradonačelniku na suradnji. Osim Bjeliša na sastanku je bio i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Nedeljko Perić. Razgovoralo se o projektu inovacijskog centra Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji će obuhvaćati šest velikih istraživačko industrijskih tema, koje su važne za Grad jer su to teme modernog grada 21 stoljeća.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni