Novi prostor udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost

Novi prostor udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost

Gradonačelnik Milan Bandić  je u subotu 24. rujna na Marulićevom trgu otvorio novi prostor udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, koji je za svoj rad Udruga dobila na korištenje od Grada Zagreba.

Predsjednica Udruge Dragica Mihajlović zahvalila je gradonačelniku, koji je ujedno i počasni član Udruge, na podršci koju im pruža od početka njihova djelovanja, kao i na prostoru u kojem će i dalje moći promovirati rad i djelo velikog znanstvenika Nikole Tesle.

“Veliki ljudi su skromni i normalni i da je Tesla živ vjerujem da bi bio zadovoljan ovim prostorom iako nije prevelik”, rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši da je Nikola Tesla bio genije koji zaslužuje puno više – da se u njegovu čast otvori Dom koji ćemo, vjerujem, u dogledno vrijeme i napraviti.

Udruga je osnovana s ciljem razvijanja i unapređivanja inovativnosti i kreativnosti te inovatorske djelatnosti. Primarna joj je zadaća promicanje lika i djela Nikole Tesle kroz uvođenje zanimljivih i manje poznatih, ali važnih podataka u školske udžbenike i knjige, kao i povezivanje institucija i uglednih pojedinaca koji prate Teslino stvaralaštvo.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni