Novi prostor Crvenog križa Velike Gorice

Novi prostor Crvenog križa Velike Gorice

Gradonačelnik Dražen Barišić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer su otvorili novi prostor Gradskog društva Crvenog križa Velike Gorice u tamošnjem Cvjetnom naselju.

Novi, moderno uređen prostor ima površinu od 300 četvornih metara, a u njegovo uređenje Grad je uložio 620.000 kuna.

Ministar Božinović je istaknuo da je pomaganje drugima najveća ljudska sreća i zadovoljstvo, a Hrvatski Crveni križ okuplja najbolje među najboljima, humaniste po životnom opredjeljenju koji su uvijek na usluzi zajednici.

»To se pokazalo tijekom korona-krize kada je više od 5600 djelatnika i volontera Hrvatskog Crvenog križa kao dio sustava civilne zaštite pokazalo svoju veličinu i bez njih mnogo, pogotovo starijih i nemoćnih ljudi, ne bi bilo zbrinuto. To daje optimizam i nadu da su Hrvati uvijek bili i ostali humani«, poručio je Božinović u svom obraćanju.

»U Gradskom društvu aktivno je 50 do 60 volontera uz one spontane filantrope koji su tu kada treba pomoći. Sada će sve svoje aktivnosti koje uključuju pučku kuhinju, osobnog asistenta, pomoć u kući, prijevoz osoba s invaliditetom, skrb za bebe, savjetovalište za prevenciju ovisnosti i darivanje krvi, moći koordinirati i obavljati s jednog mjesta«, kazala je Renata Deak, ravnateljica Društva. Dodala je kako su dobili lijepi, novi prostor te će im sada biti puno jednostavnije organizirati aktivnosti jer je sve na jednom mjestu.

U ime Županije svečanosti je prisustvovala pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak koja je ravnateljima goričkih škola i dječjih vrtića uručila torbice prve pomoći Crvenoga križa. Rekla je da će novootvoreni prostor doprinijeti boljem i kvalitetnijem radu ove humanitarne udruge na korist građana Velike Gorice i osoba u potrebi. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni