Novi početak za Kazalište slijepih i slabovidnih Novi Život

Novi početak za Kazalište slijepih i slabovidnih Novi Život

Hvala vam što ste nam omogućili da budemo manje slijepi. Obećajem da ćemo stostruko vratiti sve uloženo u nas“, poručio je Perić.

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život najstarije je kazalište slijepih osnovano davne 1948. godine. Nedavno je nakon niza problema pitanje opstanka i normalnog funkcioniranja ovog kazalište bilo dovedeno u pitanje. No, Grad Zagreb i Ministarstvo kulture su u ožujku ove godine popisali Sporazum o sufinanciranju Kazališta što je omogućilo nastavak rada ovog kazališta.

To je bio razlog zbog kojeg je jučer na inicijativu ravnatelja Kazališta Novi život, Vojina Perića sazvana konferencija za medije. Perić se tom prigodom zahvalio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i ministrici kulture Andrei Zlatar Violić na inicijativi, koja je dovela do toga da se potpiše Sporazum, kojim je omogućeno normalno funkcioniranje ovog kazališta.

„Hvala vam što ste nam omogućili da budemo manje slijepi. Obećajem da ćemo stostruko vratiti sve uloženo u nas“, poručio je Perić.

„Kao Grad s visokim stupnjem solidarnosti, Zagreb će i dalje osiguravati dovoljno sredstava da Kazalište nesmetano djeluje“, rekao je gradonačelnik Bandić, a s njime se složio i zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš koji je naglasio da su ovim potpisom Grad i Ministarstvo potvrdili da Kazalište zaslužuje svaku podršku i pomoć te da se obvezuju sufinancirati aktivnosti programa Dramskog studija slijepih i slabovidnih putem programa javnih potreba u kulturi, a sukladno Zakonu o financiranju javnih potreba u kulturi.
(zg-magazin; Foto:www.novizivot.hr)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni