Novi odjeli jednodnevne kirurgije i pedijatrijske dnevne bolnice u Klaićevoj

Novi odjeli jednodnevne kirurgije i pedijatrijske dnevne bolnice u Klaićevoj

Otvaranjem novih odjela želi se poboljšati liječenje djece, a kod manjih medicinskih zahvata skratiti njihov boravak u bolnici

U Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici u ponedjeljak su otvorena dva nova odjela – jednodnevne kirurgije i pedijatrijska dnevna bolnica.

Na mjestu nekadašnje dječje onkologije liječit će se djeca do 18 godine zbog brojnih dijagnoza kojima je nužan operativni zahvat, a važno je naglasiti kako će roditelji imati mogućnost biti cijelo vrijeme uz dijete.

Otvaranjem novih odjela želi se poboljšati liječenje djece, a kod manjih medicinskih zahvata skratiti njihov boravak u bolnici.

Jednodnevna kirurgija obuhvaćat će tridesetak pedijatrijskih dijagnoza, no s vremenom se očekuje proširenje broja i vrste zahvata.

Nova dječja jednodnevna kirurgija rezultat je zajedničke akcije Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Klinike za dječje bolesti Zagreb, a radi se o jedinom takvom odjelu u Hrvatskoj.

Klinika za dječje bolesti Zagreb najveća je pedijatrijska ustanova u Hrvatskoj, godišnje se u njoj hospitalizira oko 20 tisuća djece te obavi 6 tisuća operacija. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni