Novi Hondin koncept: Napola automobil, napola motocikl

Novi Hondin koncept: Napola automobil, napola motocikl

Na portalu CNET.com objavljen je članak o Hondinom konceptnom automobilu na kojem je proizvoiđač primijenio znanje i iskustvo stečeno kroz utrke motorkotača i automobila. Koncept nazvan Project 2&4 kombinira izgled i upravljanje trkaćeg automobila bez krova s osjećajem otvorenosti i slobode i vrlo visokim okretajima motora karakterističnim za trkaće motorkotače.

Pokreće ga V4 motor iz Hondine RC213V trkaće game koji iz 999 ccm zapremnine istiskuje 215 KS pri vrtoglavih 13.000 o/min, a crveno polje na obrtomjeru ovog vozila počinje na vrištećih 14.000 o/min. Motor ima okretni moment od 118 Nm, a snagu prenosi na stražnje kotače putem DCT mjenjača sa šest stupnjeva.

Na ovom konceptu motor je »umotan« u lagano, kompaktno kućište koje sliči na (pre)veliko karting vozilo. Project 2&4 teži oskudnih 405 kg i odlikuje se iznimno niskim težištem. Vozilo je dugačko 3,040 mm, a široko 1,820 mm, što govori kako je riječ o vrlo širokom automobilu u odnosu na cjelokupne dimenzije.

Hondino »plutajuće sjedište« drži vozača vrlo nisko uz asfalt. Riječ je o jednom od najzanimljivijih dijelova Projecta 2 & 4. Naime, dizajn kokpita osmišljen je tako da je sjedište svega nekoliko inča iznad asfalta. Konfiguracija je osmišljena kako bi vozač mogao dobiti kombinaciju osjećaja i slobode kakvu ima vozač motocikla s karakteristikama niskog trkaćeg automobila.

honda_2&4_sjedenje

Ovaj nevjerojatan koncept bit će najvjerojatnije po prvi put službeno prikazan na salonu automobila u Frankfurtu idućeg tjedna. (B. Ja.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni