Novi dječji vrtić, škola i vatrogasni dom u Resniku

Novi dječji vrtić, škola i vatrogasni dom u Resniku

»U bliskoj suradnji s Resničanima vratili smo stari sjaj jednom od najstarijih naselja u Zagrebu, a ovo što je napravljeno će ostati za buduće generacije«, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti otvorenja nove područne škole, vrtića, vatrogasnog doma i prostorija mjesne samouprave u Resniku u ponedjeljak, 7. rujna.

Osim područne osnovne škole s pet učionica za 58 učenika u četiri razredna odjela i sportskom dvoranom te dječjeg vrtića kojega pohađa 36 mališana, Resnik je dobio i moderan vatrogasni dom s mogućnosti smještaja dva vatrogasna vozila te objekt mjesnog odbora s dvije velike dvorane i popratnim sadržajem potrebnim za kulturno-umjetničko djelovanje.

»Resnik je, poslije Kaptola i Gradeca, najstarije naselje u Zagrebu. Ove godine slavi 806 godina postojanja, a ovo je najljepši način da se obilježi ta obljetnica. Djeca se više neće morati voziti autobusom u škole u Peščenicu, Petruševac niti u Kozari Bok, a stanovnici su dobili sve potrebne sadržaje na jednom mjestu. Ovakve zahvate Resnik čeka već sto godina«, dodao je gradonačelnik Bandić.

»Ovaj projekt započeo je prije oko četiri godine i izrađen je u skladu sa željama i prijedlozima mještana, a zahvaljujući svesrdnoj pomoći gradonačelnika, danas imamo sve objekte koje su potrebni jednom rastućem mjesnom odboru«, rekao je Dragan Vučić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak.

Predsjednik Mjesnog odbora Resnik Dominik Žibrat je naglasio da izgradnja nove infrastrukture predstavlja veliki napredak za kvalitetu života stanovnika. »Nakon dugog niza godina, a zahvaljujući dobroj suradnji s Gradskom upravom i gradonačelnikom, Resnik danas može biti ponosan na novu infrastrukturu. Imamo svoju školu, svoj vrtić, najmoderniji dom za naše vatrogasce te nove prostorije mjesne samouprave. Ovo predstavlja veliki iskorak za Resnik i njegove stanovnike«, prokomentirao je. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni