Novi dio zgrade Kliničke bolnice Sveti Duh

Novi dio zgrade Kliničke bolnice Sveti Duh

Mladen Bušić ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh rekao je kako su djelatnici Klinike za očne bolesti tijekom protekle tri godine u 60 gradskih i 11 privatnih vrtića pregledali 15 000 djece, a kod njih 300 otkrili su slabovidnost i uputili ih u svoju ambulantu.

Novoizgrađeni dio zgrade Klinike za očne bolesti otvoren je danas u zagrebačkoj Klilinčkoj bolnici Sveti Duh. Tako su u novom prostoru u prizemlju i na prvom katu smještene ambulante za djecu i za odrasle s dvije čekaonice, a izgrađeno je i dizalo kako bi se olakšao pristup osobama s invaliditetom.

Mladen Bušić ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh rekao je kako su djelatnici Klinike za očne bolesti tijekom protekle tri godine u 60 gradskih i 11 privatnih vrtića pregledali 15 000 djece, a kod njih 300 otkrili su slabovidnost i uputili ih u svoju ambulantu. Napomenuo je kako se na Klinici za očne bolesti provodi screening slabovidnosti djece do četiri godine starosti i izlječenje do sedme godine, a od nove školske godine primjenjivati će mjere zdravstvene zaštite koje priprema Ministarstvo zdravlja.

“Klinika za očne bolesti želi postati Referentni centar za dječju oftamologiju”, istaknuo je ravnatelj Bušić dodajući da će to lakše postići sad kad imaju novi dio zgarde, novo dizalo i novu opremu.

Uređenja ambulante i dizala finacirao je Grad Zagreb, a dva uređaja za operaciju i elektrofiziologiju oka donirale su zagrebačke i hrvatske tvrtke.

“U zadnjih 13-14 godina Grad Zagreb je u tu bolnicu uložio preko 700 milijuna kuna i uložit ćemo koliko bude potrebno da to bude najmodernije opremljena bolnica u Hrvatskoj. Time ćemo pomoći i novom ministru zdravlja i hrvatskom zdravstvu da bude sanirano. Jer ako saniramo zdravstvo Grada Zagreba, što i hoćemo u naredne tri godine, imat ćemo standard zdravstva Münchena, Züricha, Beča, Berlina i drugih gradova”, rekao je Bandić i obećao da će Grad uložiti koliko je potrebno noavaca da bi do kraja sanirale zdravstvene institucije Grada Zagreba. Jučerašnjom odlukom Gradske skupštine izdvojeno je 110 milijuna kuna za prvu fazu sanacije.

(zg-magazin/Hina)