Novi ciklus edukacija o odvojenom prikupljanju otpada

Novi ciklus edukacija o odvojenom prikupljanju otpada

Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Čistoća u subotu, 7. rujna, započinje dvomjesečne edukacije pod sloganom »Odvojeno skupljanje otpada — Mijenjamo navike!« po zagrebačkim parkovima i gradskim trgovima.

To je nastavak edukacija koje su započele ciklusom od ukupno 78 javnih edukativnih tribina po mjesnim odborima Grada Zagreba, koje su se održavale sredinom prošle godine. Trpimir Majcan, direktor Sektora za razvoj, gospodarenje otpadom i zaštitu okoliša u Čistoći kaže da je tribine pohodilo više od 3000 građana, nakon čega su uslijedile edukacije po gradskim tržnicama koje su počele u travnju i završile u lipnju 2019. Održano je 27 edukacija na osam tržnica po cijelom gradu Zagrebu o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom.

Cilj edukacija je informiranje i educiranje građana o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom. Edukacije će se održavati subotama i nedjeljama u najvećim zagrebačkim gradskim parkovima i trgovima.

Voditelj podružnice Čistoća Jure Leko pozvao je sve zainteresirane građane, posebice obitelji s djecom ih posjete na štandovima te da se kroz igru i razgovor uz brojne edukativne materijale što više upoznaju o odgovornom postupanju s otpadom.

Radi se o maloj školi razvrstavanja otpada – koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, kada i koga zvati kada su spremnici puni i sva ostala pitanja. Radionice su prilagođene i za djecu koja se mogu zabaviti crtajući u eko kutku male škole čistoće i igrajući društvenu didaktičku igru „Ekodrom“ i računalnu igru „Ekoforija“.

Raspored održavanja edukacija:

  •  park Maksimir, 7. i 8 rujna, od 9 do 13 sati
  •  park Bundek, 14. i 15. rujna, od 13 do 17 sati (u sklopu Rujanfesta)
  •  park Jarun, 21. i 22.rujna, od 9 do 13 sati
  •  park na Prisavlju (kod Boćarskog doma), 28. i 29. rujna, od 9 do 13 sati
  •  park Travno, 5. i 6. listopada, od 9 do 13 sati
  •  park Tomislavac 12. i 13. listopada, od 9 do 13 sati
  •  park Zrinjevac 19. i 20. listopada, od 9 do 13 sati
  •  Cvjetni trg, 26. i 27. listopada, od 9 do 13 sati.

 (ZG-m) 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni