Novi ciklus crteža Damira Medvešeka

Novi ciklus crteža Damira Medvešeka

Kada ne slika uljem ili akrilom na velikim formatima platna, akademski slikar Damir Medvešek, strastveno crta, u olovci, stvarajući zanimljivi niz aktova uronjenih u nesvakidašnju atmosferu kazališnih pozornica ili pak u tajanstvenu klimu budućnosti.

Modeli miruju, nalikujući trenutcima koji vječno traju i nikada se ne zaboravljaju., sjedeći ili ležeći na antiknom stolcu ispred zavjesa ili scenografija.

Ponekad su obilježene čudesnim znacima, koji ukazuje na njihov značaj ili moć, vlasti, ljubavi, mržnje, tuge ili pak bijesa.

Njihov trenutak mirovanja koji je vješto i nadahnuto zabilježio i oživio u crtežu slikar, samo su uvod u njihovu nepredvidljivu reakciju koja samo što nije uslijedila.

Eksplozivni skok, trzaj, još izrazitije zatvaranje ili propinjanje u visine, tko zna što planiraju i na što misle djevojke, žene koje žive u ovim serioznim crtežima Damira Medvešeka.

Slikar se vrlo obzirno odnosi prema svojem modelu, nastojeći u cjelosti na papir prenijeti njegovu misterioznu simboliku, smještajući ga u scenu nabijenu prigušenim uzbuđenjem, namijenjujući mu ubrzo drugu ulogu u novoj poziciji.

I u ovom ciklusu Damir Medvešek pokazuje svoju izrazitu crtačku vještinu, nadopunjujući svoj obimni opus nizom novih zanimljivih ali i izazovnih djela potvrđujući kako ništa ne uzbuđuje, ne uznemiruje, ne održava na životu i čini nas ovakvim kakvi jesmo kao žena.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni