Novi ciklus akrila na platnu Iris Bondore Dvornik

Novi ciklus akrila na platnu Iris Bondore Dvornik

Iris Bondora Dvornik akademska slikarica iz Zagreba, autorica je značajnog apstraktnog, živopisnog kolorističkog opusa na kome kontinuirano radi i ovih dana.

Promatrajući svijet oko sebe, u ovim mjesecima uglavnom prostor Mediterana, slikarica na različitim formatima platna kreira svoj čudesni svijet prirode, boja, skrivenih znakova, doživljaja i emocija, nastojeći strastveno zabilježiti pročišćene osjećaje.

Apstrakcija u sjajnim kombinacijama s razigranim kolorom idealna je za nastanak ovoga svijeta koji nas okružuje i koji ,istina, pomalo nestaje prepuštajući svoj drevni prostor novovjekim stvarnostima.Valja se zagledati u svaki od ovih novih akrila, u guste koloplete oblika u oblacima boja i prepoznavati znakove i stvari koje su nam poznate, u osjećaje i duboke doživljaje.

Zapisujući bojom u motivu svoja čuvstva slikarica ispisuje vlastiti, osobni dnevnik života, proteklih dana, sjećanja i nadanja, snova i vjerovanja.

Novi ciklus akrila Iris Bondore Dvornik posvećen je svijetu koji se istodobno doima tako živ i poletan, zdrav i otporan, ali i kao prostor pred kojim stoje nagle i nezaustavljive promjene.

Ciklus posvećen Mediteranu izniman je doprinos aktualnoj likovnoj produkciji.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni