Novi bazeni u Naftalanu otvoreni i za građanstvo

Novi bazeni u Naftalanu otvoreni i za građanstvo

Kompleks s tri unutarnja i jednim vanjskim bazenom, novom kuhinjom i restoranom, teretanom, multifunkcionalnom dvoranom i parkiralištem novi je adut Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu.

Za realizaciju investicije vrijedne 71 milijun kuna pobrinule su se Zagrebačka županija te sama bolnica uz kreditno zaduženje.

Škola plivanja za djecu, aqua aerobik, rekreativno plivanje, hidromasaža, vježbe u vodi, pilates i ostali fitnes programi od sada su na raspolaganju pacijentima i građanstvu. Bazeni su otvoreni za građanstvo od 7 do 21 sati.

»Kroz naše bolničke krevete godišnje prođe 2200 bolesnika, dok u ambulantnom sustavu imamo više od 6000 pacijenata godišnje. Naša specifična medicinska znanja u kombinaciji s prirodnim izvorom naftalanskog ulja čine nas jedinstvenim lječilištem«, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice Naftalan Goran Maričić.  Novi dio bolnice omogućit će im da kompletnu uslugu digu na jedan znatno viši nivo za naše domaće i inozemne pacijente i goste, dodao je Maričić.

»Naftalan je blago kojem ovom investicijom dajmo vjetar u leđa. Pacijenti dobivaju još kvalitetniju uslugu, a stanovnici Ivanić-Grada i okolice, posebice oni najmlađi u svom gradu od sada imaju na raspolaganju prekrasne bazene«, rekao je župan Stjepan Kožić. Najavio je da je sljedeći korak razvoja Naftalana izgradnja smještajnih kapaciteta s kojima će Naftalan zaživjeti punim plućima i dobiti zasluženo mjesto na lječilišnoj karti svijeta.

Inače, SB Naftalan poznata je po specifičnim metodama liječenja kroničnih dermatoloških i reumatskih bolesti jedinstvenim naftalanskim uljem čije nalazište osim u Ivanić-Gradu postoji još jedino u Azerbajdžanu. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni