Novi album novosadskog ansambla Majamisty trio

Novi album novosadskog ansambla Majamisty trio

Majamisty trio izvodi instrumentalnu muziku koja bi se mogla nazvati spojem klasičarskog izraza i jazz elemenata i po reakcijama publike i mišljenju brojnih istaknutih muzičara pravo je žanrovsko osvježenje na lokalnoj i regionalnoj glazbenoj sceni

Foto: Siniša Ponjević

Novosadski ansambl Majamisty trio izdao je novi, drugi po redu album »Love« (ljubav) na kojem se pored stare postave trija (Maja Alvanović, klavir; Ervin Malina, kontrabas; Ištvan Čik, bubnjevi) pojavljuje još pet gostiju glazbenika. »Ljubav, zato što daje smisao našem životu i ostaje i traje, čak i onda kada ostanemo bez onih koje volimo«, objašnjava Maja Alvanović zbog čega je album ponesao takav naziv.

Majamisty trio izvodi instrumentalnu muziku koja bi se mogla nazvati spojem klasičarskog izraza i jazz elemenata i po reakcijama publike i mišljenju brojnih istaknutih muzičara pravo je žanrovsko osvježenje na lokalnoj i regionalnoj glazbenoj sceni. Ovakav muzički stil rezultat je dugogodišnjeg iskustva autora u bavljenju klasičnom glazbom, uz veliku naklonost i strast prema jazzu, a usmjeren je i ka pronalaženju originalnog glazbenog izraza i načina ocrtavcanja emocija.

Evo što je o njihovom debitantskom albumu rekla kritika:

„Vrhunska virtuoznost i snažan liricizam odlikuju album Majmisty trija – Mistyland. Često melankoličan, ponekad poletan ali uvijek očaravajući, ovaj album je zaslužio da se nalazi međuunajboljim primjercima europskog jazza“ – Hrayr Attarian (All About Jazz)

„Novi Sad možda ne izgleda kao očigledno mjesto gdje bismo potražili jedan nov i uzbudljiv klavirski trio, ali to je dom Majamisty trija čiji je debi album Mistyland svjedočanstvo jednog kreativnog i originalnog ansambla“ – Bruce Lindsay (All About Jazz).

No možda će od kritičara bolji sudac biti i vlastite uši. Cijeli album Album »Love« se može preslušati na slijedećoj poveznici: http://www.deezer.com/album/8905963.

Oni kojima se dopada mogu naručiti CD ili ga kupiti na iTunesu.

Trio je nedavno izbacio i svoj novi spot za pjesmu Suddenly Japan a novog albuma, koji je izveden u suradnji s japanskom butoh plesačicom Natsuko Kono.

(zg-magazin)