Nove tehnologije i zelena energija na Sajmovima energetske učinkovitosti od 22. travnja

Nove tehnologije i zelena energija na Sajmovima energetske učinkovitosti od 22. travnja

Na sajmu sudjeluje 106 izlagača koji će iznijeti svoja znanja i iskustva o energetski štedljivim tehnologijama i sustavima opremanja objekata te mjerama uštede energije

Na Zagrebačkom se velesajmu od 22. do 25. travnja održavaju tri kompatibilna i vodeća specijalizirana sajma energetske učinkovitosti u Hrvatskoj: Interklima, Energetika i Zelena gradnja.

Izlagačko – programski sadržaj ima naglasak na energetski štedljivim tehnologijama i sustavima opremanja objekata te povećavanju svijesti o korištenju energije i topline, energetskoj učinkovitosti i mjerama uštede energije.

Zelena gradnja novi je projekt Zagrebačkog velesajma na kojem će se prezentirati proizvođači energetski učinkovitih građevinskih materijala, opreme za unutarnje uređenje, proizvođači niskoenergetskih montažnih kuća te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost zgrade u svim fazama vijeka trajanja.

Klimatske promjene poput globalnog zagrijavanja te sve češći ekstremni vremenski uvjeti s jedne strane i ubrzani porast svjetske populacije i težnja za što kvalitetnijim životnim uvjetima s druge strane, rezultirali su porastom potrošnje energije za grijanje i klimatizaciju te potrebom za pitkom vodom.

Rezultat je sve manje jeftinih i svima dostupnih prirodnih resursa energije i pitke vode. Stoga održivi razvoj i u ovom sektoru zahtjeva neprekidno pronalaženje novih rješenja u usavršavanje onih postojećih, što je tema 23. međunarodnog sajma Interklima.

Sajam Energetike kroz svoj će program pokazati kako proizvesti i koristiti energiju s naglaskom na obnovljive izvore, na što racionalniji i učinkovitiji način.

Projekt promovira učinkovitu uporabu energije te energetsku održivost sustava, tehničke i tehnološke mogućnosti proizvodnje i potrošnje energije, uporabu infrastrukturnih kapaciteta u svrhu povećanja energetskog potencijala te trajno smanjivanje proizvodnje stakleničkih plinova kao izravni rezultat primjene takvih rješenja.

Sajmove energetske učinkovitosti prati i svakodnevni bogati program stručnih predavanja, radionica te prezentacija pojedinih izlagača, poput konferencije o termografiji i prezentacije projekta energetskih obnova zgrada. Tvrtka Vailant na svom će štandu izložiti Interaktivni stol koji pruža mogućnost samostalne virtualne konfiguracije sustava za grijanje te pripremu potrošne vode na jednostavan, pregledan i zanimljiv način. Udruga Dragodid tijekom sva četiri dana trajanja sajma demonstrirat će gradnju suhozida, dok će tvrtka Inotherm posjetitelje uvesti u svijet ekskluzivnih aluminijskih vrata.  U sklopu sajma tvrtka Elna Kabel d.o.o. promovira LED rasvjetu globalno etablirane tvrtke CREE i stanice za punjenje električnih automobila tvrtke General Electric.

Na sajmu izlaže 106 izlagača iz 11 zemalja, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni