Nove sadnice u prvom japanskom vrtu u Zagrebu

Nove sadnice u prvom japanskom vrtu u Zagrebu

„Ovaj Sakura park svjedoči o 20-godišnjem prijateljstvu između Hrvatske i Japana te preko 42 godine prijateljstva između gradova Zagreba i Kyota. Nema ništa ljepše nego da prionemo poslu. Ovaj crveni javor čeka da ga posadimo“, zaključio je Bandić, uzeo lopatu i krenuo saditi trešnju i javor

Prije godinu i pol dana povodom 20-te obljetnice uspostave hrvatsko-japanskih diplomatskih odnosa tvrtka Japan Tobacco International (JTI) posadila je 20 japanskih trešanja u parku jezera Bundek. Ova je tradicija nastavljena i ove godine, a osim JTI-a u projekt se uključila i tvrtka Toyota Croatia. Tako su danas posađene još dvije Sakura japanske trešnje i šest japanskih javora.

„Ponosni smo na japanske korijene naše kompanije i podupirati ćemo ovu inicijativu i u budućnosti. Sretni smo što su ovu ideju prepoznali i drugi naši partneri. Nadam se da ćemo uskoro imati i jedan japanski vrt“, rekao je direktor JTI-a u Hrvatskoj, Siniša Trbojević.

Ove se godine u projekt sadnje Sakura trešnje i japanskog javora uključila i tvrtka Toyota, koja je nedavno prodala 6 milijuna hibridnih vozala u svijetu, a kompanija je to odlučila obilježiti sadnjom šest japanskih javora u parku jezera Bundek.

Veleposlanik Keiji Ide
Veleposlanik Keiji Ide

Bon u vrijednosti 500 kuna za one koji pronađu suho drvo

„Ovaj Sakura park svjedoči o 20-godišnjem prijateljstvu između Hrvatske i Japana te preko 42 godine prijateljstva između gradova Zagreba i Kyota. Nema ništa ljepše nego da prionemo poslu. Ovaj crveni javor čeka da ga posadimo“, zaključio je Bandić, uzeo lopatu i krenuo saditi trešnju i javor. On je najavio kako će od sljedećeg ponedjeljka svi Zagrepčani koji jave da postoji suho drvo na zelenim površinama jezera Bundek dobiti bon u vrijednosti od 500 kuna za kupnju biljaka u Zrinjevcu. „Sad znate zašto ovaj park izgleda ovako i zašto od ponedjeljka ovdje neće biti niti jednog suhog drveta, jer ako bude onda će direktor Igor Toljan to morati nadoknaditi. Možda će to biti iz njegove plaće“, našalio se Bandić.

„Nadam se da će u budućnosti ovo biti mjesto u kojem će se Zagrepčani s veseljem opuštati i zabavljati. Zahvalan sam Gradu Zagrebu što nam je osigurao mjesto u kojem možemo pokrenuti ovakav projekt, a zahvalan sam i gradonačelniku Bandiću. Znam da on voli japanske trešnje“, otkrio je japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Ide. On je najavio organizaciju kulturnog događaja u ovom parku japanskih trešanja Sakura u kojem bi već sljedeće godine trebalo biti organizirano druženje sa Zagrepčanima. (V. Vukoje)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni