Nove mrežne stranice posvećene zagrebačkom sportu

Nove mrežne stranice posvećene zagrebačkom sportu

(Ilustracija, autor: Julien Duval)

U suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO), Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) objavila je nove internetske stranice posvećene sportu u Zagrebuhttps://sport.infozagreb.hr/.

Mrežne stranice objavljene su upravo za trajanja 71. Memorijala Borisa Hanžekovića, najstarije sportske priredbe u Hrvatskoj te nakon sjajnih rezultata naših olimpijaca i paraolimpijaca na OI u Tokiju.

Iz TZGZ-a poručuju kako su stranice pokrenute s obzirom na sve veći značaj našeg grada kao suvremenog sportskog središta te potrebu daljnjeg pozicioniranja Zagreba u segmentu sportskog turizma. Obuhvaćaju pregled aktualnih sportskih događanja, popis sportskih i rekreacijskih objekata i dvorana, prijedlog aktivnosti te povijesni osvrt na bogatu zagrebačku i hrvatsku sportsku povijest.

Pohvalna suradnja HHO-a i turističke zajednice

Ministrica ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozdravila ovakvu suradnju TZGZ-a i HOO-a.

Ustvrdila je da će zahvaljujući toj internetskoj stranici turisti, posebice ljubitelji sporta, na jednom mjestu imati prilike saznati sve informacije o aktualnim sportskim događanjima te bolje upoznati zagrebačku, odnosno hrvatsku povijest sporta.

»Osim impresivnih rezultata zagrebačkih sportašica i sportaša koji promoviraju Grad, i turistički učinci ostvareni kroz sportske priredbe itekako su dio ove priče o uspjehu«, kaže predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Dodao je kako gotovo svake godine imamo i sportske događaje koji bitno utječu na popunjenost turističkih kapaciteta u Zagrebu, a oni već etablirani i svjetski poznati, poput Snježne kraljice ili Hanžeka, čine to dugi niz godina.

Napomenuo je i kako obnovljeni RŠC Jarun također nudi priliku za velike sportske događaje europske i svjetske razine pa vjeruje da će se i o time uskoro više govoriti u kontekstu sportske ponude i sportskog turizma.

Sportski turizam

Direktorica TZGZ Martina Bienenfeld ističe kako je sportski turizam posebni oblik turističke ponude koji doprinosi stvaranju nove, kvalitetne i konkurentne pozicije na turističkom tržištu.

»Zagreb se u više navrata pokazao i dokazao kao vrhunski domaćin brojnim domaćim i međunarodnim sportskim priredbama, uključujući i razna svjetska prvenstva te svjetske kupove. Isto tako, naš grad nudi sjajne prostore na otvorenom i zatvorenom za profesionalno, amatersko i rekreativno bavljenje sportom, kao i za sportske pripreme stranih i domaćih natjecatelja«, kaže Bienenfeld.

Internetske stranice dostupne su na ukupno šest jezika – engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski i, naravno, hrvatski, a navigacija je osmišljena po kategorijama po kojima se može brzo i jednostavno pretraživati.

Izrađen je i prigodan promotivni film koji je dostupan na službenom YouTube kanalu https://www.youtube.com/user/ZAGREBTOURIST, kao i na mrežnim stranicama: https://sport.infozagreb.hr/ (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni