Novčane potpore poljoprivrednicima s područja Grada Zagreba

Novčane potpore poljoprivrednicima s područja Grada Zagreba

U Gradskoj skupštini u ponedjeljak je jednoglasno prihvaćen prijedlog Odluke gradonačelnika Milana Bandića o dodjeli potpora poljoprivrednicima radi ublažavanja posljedica uzrokovanih koronavirusom.

Potpore se dodjeljuju kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija, radi povećanih troškova poput nemogućnosti izravnog trženja ili nemogućnosti trženja vlastitih poljoprivrednih proizvoda na području Grada Zagreba, a uzrokovanih koronavirusom.

Korisnik potpore može biti fizička ili pravna osoba koja posluje u organizacijskom obliku: obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt registriran za poljoprivrednu djelatnost te trgovačko društvo registrirano za poljoprivrednu djelatnost koje ima manje od deset zaposlenih i godišnji promet ispod dva milijuna eura.

Iznos potpore utvrđuje se ovisno o kategoriji i tržišnom razredu korisnika potpore. Najviši iznos potpore u kategoriji poljoprivrednik u 1. tržišnom razredu iznosi 1000 kuna, u 2. razredu 2000 kuna, u trećem tržišnom razredu 3000 kuna, a u četvrtom 5000 kuna.

Najviši iznos potpore u kategoriji poljoprivrednik profesionalac u 1. tržišnom razredu iznosi 3000 kuna, u 2. razredu je u 6000 kuna, u 3. iznosi 10.000 kuna te u 4. tržišnom razredu 15.000 kuna.

Iznosi potpora uvećavaju se za 50 posto ukoliko je korisnik certificirani poljoprivrednik ili mladi poljoprivrednik.

Javni poziv bit će objavljen na mrežnoj stranici www.zagreb.hr i bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2020. U ovu svrhu Grad Zagreb za sada je osigurao 2, 8 milijuna kuna. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni