Nova “zelena” zaštita od korozije proizvedena od obnovljivih sirovina

Nova “zelena” zaštita od korozije proizvedena od obnovljivih sirovina

Antikorozivni premazi na biološkoj osnovi osvajaju tržište zbog svoje učinkovitosti, nižih troškova i ekološkog potencijala. Biorazgradivi su i u većini slučajeva nije ih potrebno ukloniti prije zavarivanja. Pokazali su se kao daleko ekonomičnije rješenje od tradicionalnih sredstava za zaštitu od korozije na bazi naftnih derivata koji zahtijevaju skupe odmašćivače i zbrinjavanje opasnog otpada.

Opasnosti u konvencionalnim antikorozivnim premazima dovele su i do porasta zakonske regulative koje su ograničile tržišni rast antikorozivnih premaza na bazi otapala.

Opsežna istraživanja omogućila su Cortec®-u da proizvede BioCorr HP kao rješenje koje uspješno zamjenjuju opasne kemikalije.

Krajnjim korisnicima nudi ekološki prihvatljiv proizvod, vrhunsku zaštitu od korozije, a uz to BioCorr® je često i 40 % jeftiniji od sličnih proizvoda na bazi naftnih derivata. BioCorr® HP testirana sredstva za zaštitu od korozije na bazi vode i na biološkoj bazi sadrže 54 % *USDA certificiranog sadržaja na biološkoj osnovi. BioCorr® HP namijenjen je za očuvanje metala u skladištu i tijekom transporta.

Odmah spreman za upotrebu

Ovaj proizvod pripremljen za upotrebu odmah bez dodatnih priprema, ima izvrsnu stabilnost emulzije, ne sadrži kemikalije koje ometaju tekućine automatskog mjenjača, pruža multimetalnu zaštitu i ne utječe štetno na okoliš.

Štiti do dvije godine u uvjetima skladištenja na zatvorenom ili tijekom isporuke u kombinaciji s VpCI® materijalima za pakiranje. Proizvod koristi jedinstvenu UV-marker tehnologiju za lakšu identifikaciju na metalnoj površini. Koristiti se kod zaštite od korozije kod skladištenja i transporta metalnih dijelova kao što su: automobilske komponente (posebno dizajniran za zaštitu automatskih mjenjača i komponenti), cijevi, prirubnice, zupčanici, limovi, odljevci.

Mnoge pogodnosti

  • Istiskuje vodu i ulje s metalnih površina
  • Ekonomičnost
  • Bez mirisa, ostavlja na dodir suhi transparentan/proziran film, koji pomaže u stvaranju čistog radnog mjesta i smanjenju otpadnog materijala
  • Pojednostavljuje procese jer u većini slučajeva nije potrebno uklanjanje

Više na:  BioCorr® Rust Preventative (cortecvci.com)

(pr)


*Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Država (*US Department of Agriculture) 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni