Nova turistička vozila ZET-a

Nova turistička vozila ZET-a

S ciljem pružanja što kvalitetnije usluge korisnicima, nastavljen je projekt opremanja ZET-ovih vozila uređajima za bežični pristup internetskoj mreži. Tako će od subote, 17. studenoga u posebno označenih 60 tramvaja i 58 autobusa putnicima 24 sata na raspolaganju biti besplatan internet

Ispred upravne zgrade Zagrebačkog električnog tramvaja u Ozaljskoj 105 danas su predstavljena nova turistička vozila javnog gradskog prijevoznika. Riječ je o 12 električnih vozila marke Yamaha s pet sjedala i dva turistička autobusa s dizelskim motorom.

Električna vozila će u promet biti puštena 1. prosinca, a vozit će rutom između Zrinjevca i Gornjeg grada, s polascima svakih 15 minuta.

»Zagreb kao najbolja europska adventska turistička destinacija protekle tri godine stalno podiže letvicu i obogaćuje turističku ponudu. Iako se više ne možemo kandidirati u toj kategoriji i dalje ćemo nastaviti s proširenjem ponude pa u tom kontekstu treba promatrati i nabavu ovih vozila«, izjavio je gradonačelnik.

Predstavljena su i dva nova turistička autobusa. Veći je autobus proizvođača MAN s 47+1 sjedećih mjesta, dizelskim motorom koji zadovoljava najstrože europske ekološke norme, a nabavna cijena mu je 1,8 milijuna kuna. Drugi je minibus proizvođača Iveco s 19+2 sjedećih mjesta, koji ima dizelski motor koji zadovoljava EURO 6 ekološku normu, vrijedan 560 000 kuna.

Direktorica ZET-a Ljuba Žgela najavila je da ZET uskoro planira nabaviti još četiri panoramska autobusa koja će biti na raspolaganju turistima i Zagrepčanima za razgled gradskih znamenitosti.

S ciljem pružanja što kvalitetnije usluge korisnicima, nastavljen je projekt opremanja ZET-ovih vozila uređajima za bežični pristup internetskoj mreži. Tako će od subote, 17. studenoga u posebno označenih 60 tramvaja i 58 autobusa putnicima 24 sata na raspolaganju biti besplatan internet, najavila je direktorica ZET-a istaknuvši kako će kroz 3 do 4 mjeseca besplatni internet biti dostupan u sva 142 niskopodna tramvaja i 213 autobusa.

Usluga besplatnog interneta bit će omogućena svim korisnicima, a funkcionira na način da se korisnika nakon spajanja na internetsku mrežu u vozilu dovodi do internetske stranice ZET-a, a nadalje je omogućeno slobodno »surfanje«. Okvirni sporazum sklopljen je početkom godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 19,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Bandić je ustvrdio kako Zagreb diže letvicu kvalitete javnog gradskog prijevoza. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni