Nova školska godina u novim školama u Ivanjoj Reci i Vidovcu

Nova školska godina u novim školama u Ivanjoj Reci i Vidovcu

(Objekt OŠ Ivanja Reka)

»Neka ove dvije novosagrađene škole budu poticaj Vladi RH i neka Vlada slijedi primjer Grada Zagreba u osiguravanju uvjete školarcima kako bi ostvarivali što bolji uspjeh. U Zagrebu se ove godine upisalo 8300 prvašića, što je više nego lani, a čak 1500 više negoli prije deset godina«, naglasio je pročelnik Ivica Lovrić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika, djelatnika i učenika danas je, na prvi dan školske godine,  otvorio novoizgrađenu Osnovnu Školu Ivanja Reka i novu školu u Vidovcu, novoizgrađeni objekt Osnovne škole Markuševec.

»Ivanja Reka će nakon dugo godina dobiti jednu od najljepših škola u gradu s kapacitetom od 720 učenika. Danas, na prvi dan školske godine, otvaramo dvije novosagrađene škole u Zagrebu, koliko ih nije otvoreno u cijeloj Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina«, rekao je gradonačelnik te je naglasio da će Grad i nadalje ulagati u gradnju i obnovu škola, posebice što Zagreb proživljava pozitivni demografski trend. Učenicima i njihovim učiteljicama i učiteljima je poželio puno uspjeha u novoj školskoj godini.

»Naselje Ivanja Reka je dobilo veleban školski objekt na površini od 7200 kvadratnih metara s 15 učionica, trodijelnom sportskom dvoranom, polivalentnim prostorima i velika vanjska osvijetljena nogometna, košarkaška te rukometna igrališta. Školu će na početku pohađati 272 učenika s područja Ivanje Reke i Resnika. Nastava će se održavati u jednoj smjeni u 16 razrednih odjela i u dvije skupine produženog boravka«, istaknula je ravnateljica OŠ Ivanja Reka Renata Buljan. Dodala je da je nova škola opremljena suvremenom tehnološkom i didaktičkom opremom te da je predviđen rad u jednoj smjeni, čime se omogućuju brojni sadržaji dodatnoga, izvannastavnog i izvanškolskog rada te produženog boravka.

»Sve to ukazuje da će škola postati neizostavni subjekt zbivanja u lokalnoj zajednici i tako ovaj kraj učiniti ugodnijim mjestom za svakodnevni život i rad«, dodala je.

U izgradnju OŠ Ivanja Reka je investirano 96,3 milijuna kuna.

»Neka ove dvije novosagrađene škole budu poticaj Vladi RH i neka Vlada slijedi primjer Grada Zagreba u osiguravanju uvjete školarcima kako bi ostvarivali što bolji uspjeh. U Zagrebu se ove godine upisalo 8300 prvašića, što je više nego lani, a čak 1500 više negoli prije deset godina«, naglasio je pozitivne demografske trendove u Zagrebu istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Nakon Ivanje Reke je otvorena nova škola u Vidovcu, novi objekt Osnovne škole u Markuševcu. Škola ima osam učionica i moderno opremljenu sportsku dvoranu sa svim pratećim sadržajima. Podsjećamo, izgradnja škole u Vidovcu je započela krajem 2017., a osim spomenutih učionica i sportske dvorane, sadržava još kuhinju s blagovaonicom, prostoriju namijenjenu održavanju svečanosti te veliku terasu.

Ravnateljica Gordana Horvat je istaknula da je 148 učenika dosada pohađali matičnu školu u Markuševcu, a do koje je Grad Zagreb organizirao prijevoz tijekom gradnje nove škole.

»Djeca su zadovoljna i vesele se što će od danas pohađati svoju novu modernu školu, a u kojoj će se, što nam je izuzetno važno, nastava održavati u jednoj smjeni«, rekla je.

Investicija je iznosila 31,3 milijuna kuna. (zagreb.hr /zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni