Nova šansa za nezaposlene

Nova šansa za nezaposlene

Nude se besplatni programi stjecanja znanja iz njemačkog i informatike

Savez nezaposlenih Hrvatske uputio je poziv nezaposlenim osobama da osjećaj beznađa i napuštenosti zamijene aktivnostima koje će ih odvesti do novog zaposlenja. Trenutačno nude programe stjecanja znanja iz njemačkog i informatike, a svi se zainteresirani mogu javiti na e-mail: snhr@zg.ht.hr

Riječ je o besplatnim radionicama koje nakon stjecanja znanja s ovog područja daju novu šansu za uključivanje u tržište rada.

Kako doznajemo od Jeniseje Fištrek, misija im je kroz radionice osnažiti sudionike i povećati kvalitetu života radno sposobnih nezaposlenih osoba. Želja im je i ojačati osobne resurse za zapošljavanje i zadržavanje posla, stjecanje novih vrijednosti i uvjerenja, uključivanje u proces cjeloživotnog učenja radi konkurentnosti na tržištu rada, poticanje samozapošljavanja.

Radionicama i aktivnostima Savez tako dalje na praktični način djeluje i pomaže nezaposlenima dajući im praktične alate s kojima sami nezaposleni mogu biti konkurentniji. Najpozitivnija strana je kasnije zaposlenje polaznika, a neprocjenjivo je i njihovo iskustvo u tim radionicama, gdje u pozitivnoj atmosferi oni počinju samostalno borbu za svoju egzistenciju.

Dajana Kos Bučar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni