Nova regulacija prometa u središtu Zagreba

Nova regulacija prometa u središtu Zagreba

Radi lakšeg prometovanja u smjeru istok, u Ulici Petra Berislavića (od raskrižja s Preradovićevom do raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja), uspostavljena je jednosmjerna regulacija u smjeru zapad–istok

(Parkirališna zona za motocikle i bicikle u Teslinoj)

Kako bi se rasteretilo zagušenje prometa u gradskom središtu, osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni te na kvalitetan način vodio promet taxi vozila, od srijede je u gradskom središtu, u Masarykovoj, Preradovićevoj, Teslinoj i u Ulici Petra Berislavića započelo uvođenje nove regulacije prometa.

Novu regulaciju u Gradski uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet pravdaju prekomjernim zagušenjem prometa te je u dogovoru s auto taxi prijevoznicima, u Preradovićevoj ulici (od raskrižja s Masarykovom do raskrižja s Ul. Petra Berislavića), uvedena još jedna prometna traka na dijelu kolnika gdje se nalazilo auto taksi stajalište.

Masarykova

Novo taxi stajalište uspostavljeno je u Masarykovoj ulici na sjevernom dijelu kolnika -na prometnoj traci po kojoj se ne odvija promet. Auto taxi stajalište obilježeno je od k.br. 10 Masarykove pa do 5 metara prije pješačkog prijelaza raskrižja Masarykova – Gundulićeva.

Također, uklonjeni su svi delineatori i zaštitni stupići, radi lakše komunikacije pješaka, te je obilježena horizontalna prometna signalizacija H57 (zabranjeno zaustavljanje i parkiranje) na kolnim ulazima/izlazima iste dionice.

Radi lakšeg prometovanja u smjeru istok, u Ulici Petra Berislavića (od raskrižja s Preradovićevom do raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja), uspostavljena je jednosmjerna regulacija u smjeru zapad–istok. Time je omogućeno i auto taxi prijevoznicima prometovanje prema istočnom dijelu grada bez korištenja dijela pješačke zone u Teslinoj.

Berislaviceva_Preradoviceva

Zbog velikog porasta motociklističkog i biciklističkog prometa, u Teslinoj – od kućnog broja 4 , do 5 metara prije pješačkog prijelaza na zapadnom privozu raskrižja opremljenog semaforiziranim uređajem (Teslina ulica, Praška ulica, Trg Nikole Šubića Zrinskog), uspostavljena je parkirališna površina za motocikle i bicikle.

Na dijelu Amruševe, od Trga N. Š. Zrinskog do Petrinjske ukida se sjeverno parkiralište i prebacuje na južnu stranu (koso parkiranje). (zg-magazin.com.hr – zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni