Nova oznaka za taksi vozila

Nova oznaka za taksi vozila

U nazočnosti predstavnika autotaksi prijevoznika i gradonačelnika Milana Bandića, ispred zgrade Gradske uprave predstavljene su posebne taksi naljepnice koje bi trebale olakšati rad legalnim taksi vozačima.

“S obzirom da su nadzorne službe uočile brojne nepravilnosti i nelegalno obavljanje autotaksi djelatnosti na području Zagreba, tražili smo  jednostavno rješenje kako bismo tomu stali na kraj”, objasnio je izvršni direktor Radio Taxi Zagreb Jozo Kovačević.

“Nepravilnosti su na štetu krajnjih korisnika,  građana i brojnih turista, stoga trebamo urediti uslugu i poslovati prema jasnim pravilima. Ove naljepnice će pomoći da se putnici osjećaju sigurnima već kada sjedaju u vozilo”, rekao je Dubravko Mahović, šef Odsjeka za javni gradski, cestovni i autotaksi promet.

Gradonačelnik Bandić je rekao da će se naljepnice naći na svim gradskim autotaksi vozilima do kraja studenoga, a izdavat će se bez naknade.

Također je najavljeno da će na službenim stranicama Grada Zagreba biti objavljena aplikacija e-Taxi, koja će omogućiti brzi pregled i pretraživanje baze podataka. Kako se čulo, podaci će biti i na engleskom jeziku kako bi se spriječile prijevare stranaca, a inspektori i Komunalni redari moći će očitati barkod s naljepnica za brzu provjeru ispravnosti vozila.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni