Nova online platforma posvećena mentalnom zdravlju djece

Nova online platforma posvećena mentalnom zdravlju djece

U zgradi Gradske uprave u srijedu je predstavljena online platforma Podrška na dlanu koja je usmjerena na jačanje mentalnog zdravlja djece i adolescenata.

Svi sadržaji na spomenutoj platformi su besplatni, a njihovi su autori stručnjaci iz zdravstvenih ustanova Grada Zagreba.

Kako stanje pandemije Covid-19 i posljedice nedavnog potresa mogu utjecati na mentalno zdravlje Odlukom gradonačelnika od 29. travnja 2020. osnovano i imenovao Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba tijekom i nakon COVID-19 krize.

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba i predsjednica Povjerenstva Gorana Buljan Flander je istaknula da su istraživanja što su se provela nakon karantene pokazala da je oko 30 % ispitanika razvilo neki oblik posttraumatskog stresnog poremećaja zbog krize izazvane koronavirusom.

»Koronavirus kao trauma je ostavila globalne posljedice, no Zagreb je prije gotovo tri mjeseca pogodio potres koji je ostavio strašne učinke na lokalnoj razini. Zato je nastala ova platforma namijenjena djeci i mladima, ali i njihovim roditeljima. Na njoj se mogu naći brojni edukativni materijali koji su nastali kao odgovor na potrebe u ovim izvanrednim okolnostima«, kazala je gospođa Buljan Flander i dodala da je zaštita najmlađe populacije i njihovog mentalnog zdravlja apsolutan prioritet javnoga zdravstvenog sustava.

Psihologinja Ella Selak Bagarić, suradnica na ovome projektu je rekla da će se platforma konstantno nadograđivati, a ideja je zaživjela te su strukturirani svih dostupni resursi na kojima su radili zagrebački zdravstveni stručnjaci. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni