Nova nastamba za afričke lavove

Nova nastamba za afričke lavove

Posjetitelji će sada ove veličanstvene životinje moći gledati iz posve nove perspektive, bez fizičkih prepreka kakve karakteriziraju stare nastambe“, naglasila je Davorka Maljković, ravnateljica ZOO Zagreb.

Zagrebačke lavice Ayane i Nyota od ove su subote smješetne u novouređenu nastambu Lavlja stijena Kidepo. Lavice su dočekale i novog člana čopora, mladog lava Lea, koji je pristigao iz Zoološkog vrta u Subotici.

Nova nastamba je dosada najveći projekt Zoološkog vrta i to je prva faza izgradnje buduće tematske cjeline Afrička savana. U sklopu velike vanjske nastambe i paviljona u obliku stjenovitog brda, smještena je i replika špiljskog lava starog 120 do 150 000 godina, čije su kosti nađene u jami Vrtare Male kod Crikvenice. „Posjetitelji će sada ove veličanstvene životinje moći gledati iz posve nove perspektive, bez fizičkih prepreka kakve karakteriziraju stare nastambe“, naglasila je Davorka Maljković, ravnateljica ZOO Zagreb.

„Uprava Zoološkog vrta odradila je lavlji posao. Drago mi je da se novi lav Leo dobro slaže sa ženkama koje su ga ovdje dočekale“, rekao je na otvaranju nove lavlje nastambe zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni