Nova nada za olimpijski centar: Počinje prodaja Bjelolasice

Nova nada za olimpijski centar: Počinje prodaja Bjelolasice

Hotel Jastreb u Begovom Razdolju nudi se za 10,44 milijuna kuna, restoran Sabljaci za 1,33 milijuna, a upravna zgrada u Ogulinu s uredskim prostorima i pripadajućim zemljištem za 625 tisuća kuna

Foto: Turističko naselje Jasenak (izvor: KAportal)

Nakon gotovo četiri godine od požara centralnog objekta u Jasenku kreće prodaja svih prostornih kompleksa Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica (HOC) d.o.o. u stečaju, potvrdio nam je stečajni upravitelj Tomislav Đuričin.

Svaka od pet cjelina, koje su smještene na različitim lokacijama, prodavat će se odvojeno, a novost je da će se Turističko naselje Jasenak nuditi u dva dijela. Prvi čine smještajni kapaciteti s objektom koji je izgorio te sportski objekti, zajedno procijenjeni na 38,8 milijuna kuna. Drugi dio predstavljaju smještajni kapaciteti u paviljonima u kojima ima i smještajnih jedinica drugih vlasnika zbog čega se i prodaju odvojeno.

Hotel Jastreb u Begovom Razdolju nudi se za 10,44 milijuna kuna, restoran Sabljaci za 1,33 milijuna, a upravna zgrada u Ogulinu s uredskim prostorima i pripadajućim zemljištem za 625 tisuća kuna.

„Potencijalni investitor mora položiti 5 % jamčevine za ozbiljnost ponude i to od vrijednosti one cjeline za koju je zainteresiran“, otkrio je Đuričin koji je dodao da je rok za dostavu ponuda osam dana nakon objave poziva u javnom glasilu, najvjerojatnije od ovog tjedna. Zainteresiranih ima no „njihova ozbiljnost će se pokazati u tijeku postupka prodaje“.

Podsjetimo da je požar u siječnju 2011. godine zapečatio sudbinu olimpijskog centra nakon kojeg su slijedila standardna obećanja političkog vrha u vezi obnavljanja i privlačenja novih investitora. Da tragedija bude veća, krajem 2013. godine izgorio je restoran Sabljaci u Ogulinu, koji je također u vlasništvu HOC-a.

Ukupno dugovanje iznosi 39,1 milijun kuna, od čega je dio za radnike koji još nisu dobili sve odrađene plaće.

Ivona Conjar