Nova izložba u Studiju Hani

Nova izložba u Studiju Hani

(Rad rumunjske autorice Arine Ailincai)

Od 7. srpnja tj. 68. rođendana ULUPUH-a, u Zagrebu, Medveščak 49, djeluje »Studio Hani«, otvoreni atelje hrvatskog keramičara Hanibala Salvara u kojem se svake subote ili nedjelje događa nešto zanimljivo, uz malo pića i jela te glazbe.

Za sada su izložena djela Hanibala Salvara, zatim su predstavljena recentna djela Bruna Paladina te proslavljen 120. rođendan Alexandera Caldera i 150. godišnjica osnivanja Društva umjetnika, kojeg su nasljednici HDLU, ULUPUH i HDD.

Bilo je i malo glazbe. Najprije je na pijaninu prigodom otvaranja svirao Aleksandar Cvitaš, a prigodom Calderovog rođendan na pijaninu je svirao te pjevao tenor Josip Škrivanić što je sve skupa dalo jedan otmjeni ugođaj.

Na susretu koji će se održati ove subote, 28. srpnja od 11 do 14 sati, kada će posjetitelji moći vidjeti i radove umjetnika iz Australije, Italije, Kanade, Kine, Rumunjske, Rusije i Srbije, zatim već spomenutog Bruna Paladina te Nadice Eichhorn, Višnje Markovinović i neka Salvarova djela iz 1960-tih godina, nastupit će mlada glazbenica Marina Elezović koja će na gitari interpretirati blues, rock, indie i drugu glazbu.

U ovom ateljeu mogu se također otkupljivati umjetnine uz vrlo povoljne cijene i uvjete.

Studio Hani egzistira jer ima potporu koju su pružili i pružaju: Mesnica Mario (na Dolcu), uokvirenje slika UKRAS, Preradovićeva 4 u dvorištu, IBUS tours, tiskara Graforad, vinarija Apostol iz Trnave kod Đakova, neki donatori koji žele ostati anonimni te Profesor emeritus Igor Čatić.

Doviđenja u subotu 28. srpnja.

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni