Nova izložba karikatura Davora Trgovčevića

Nova izložba karikatura Davora Trgovčevića

(Naslovna slika, izvor: FB stranica Davora Trgovčevića)

Nova izložba karikatura autora Davora Trgovčevića otvara se u ponedjeljak, 16. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u 19.00 sati. Tom će prilikom biti izloženo šezdesetak portretnih karikatura poznatih hrvatskih i svjetskih političara, sportaša, pjevača, glumaca i umjetnika.

Davor Trgovčević je član Hrvatskog društva karikaturista (HDK) od 1989. godine (sa odrađena dva mandata dopredsjednika društva), a od 2011. je i predsjednik društva. Dosad je o bjavljivao u mnogim hrvatskim novinama i časopisima (prvenstveno portretne karikature): SN-revija, Kviz, Osmosmjerka, Slobodna Dalmacija, Košarka, Nogomet, Business.hr… Za “Školsku knjigu” je ilustrirao nekoliko školskih udžbenika.

Dobitnik je priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima karikature. Osim na brojnim skupnim izložbama, predstavio je svoje radove i na pet samostalnih izložbi.

Ovo je autorova šesta samostalna izložba, a organizira se povodom trideset godina od njegove prve objavljene portretne karikature.

Dio radova koji će biti izloženi kao i neki drugi radovi mogu se vidjeti na internetskoj stranici www.davor-trgovcevic.com

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni