Nova igrališta, škola i ambulanta u gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak

Nova igrališta, škola i ambulanta u gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak

Gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima obišao nekoliko gradilišta u Gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak. Tamo se grade se nova sportska i dječja igrališta, škola, vrtić, ambulanta, vatrogasni dom…

Prva u nizu lokacija bila je Velikogorička ulica – I. gardijske brigade Tigrovi gdje su u tijeku radovi na uređenju dječjeg i sportskog igrališta.

»Odlučili smo da za potrebe građana Savica Šanci uredimo polivalentno sportsko igralište sa potrebnim sadržajima za košarku, rukomet i mali nogomet«, istaknuo je predsjednik VGČ Dragan Vučić. Očekivani rok završetak radova čija vrijednost iznosi nešto više od 1,8 milijuna kuna je 90 dana.

U IV. Kozari putu predviđena je izgradnja višenamjenskog objekta. Prema dogovoru sa Mjesnim odborom i Vijećem gradske četvrti prijedlog je da se objekt izgradi na četiri etaže u kojem bi bili smješteni prostor za Mjesni odbor, ambulantu, vrtić i policijsku postaju, a na preostalom vanjskom prostoru uredit će se sportsko igralište.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galiot rekao je da su prije dva tjedna započeli radove na izgradnji javnog kanala sa crpnom stanicom. Ukupna vrijednost radova je oko tri milijuna kuna, a predviđeni rok završetka je 1. listopada ove godine. Sredinom kolovoza trebali bi započeti i sa izgradnjom vodoopskrbnog cjevovoda u tri ogranka na IV. Kozari putu i s tim bi riješili vodu i kanalizaciju u ovom dijelu naselja, dodao je Galiot. Nakon toga pristupit će se i radovima plinofikacije, koji će trajati najduže do 1. studenoga, nakon čega slijedi asfaltiranje.

Sljedeća lokacija obilazaka bio je Resnik, prostor nekadašnje stare škole, na kojoj je danas gradonačelnik Bandić u društvu predsjednika Vatrogasnog društva Resnik Stjepanom Lukiški položio kamen temeljac za novu školu, vrtić, mjesni odbor i vatrogasni dom.

»U narednih 12 mjeseci završit ćemo radove na tri objekta, zajedničkom za školu i vrtić, te objektima Mjesnog odbora i DVD-a, a ukupna vrijednost investicije iznosit će oko 30 milijuna kuna. Posebno me veseli da će vatrogasci napokon imati svoj dom i krov nad glavom«, istaknuo je gradonačelnik te zahvalio stanovnicima Resnika na strpljenju, ali i svima koji su pridonijeli početku radova.

Osnovna škola u Resniku biti će područna škola Ivanje Reke za četiri razredna odjela, te će sadržavati pet učionica sa školskom dvoranom, dok će u dječjem vrtiću biti smještene dvije vrtićke odgojne skupine u prizemlju objekta.

Zadnja lokacija obilaska bila je Ivanja Reka gdje su u tijeku radovi na osnovnoj školi, a koji bi prema riječima gradonačelnika trebali završiti do početka sljedeće školske godine 2019./2020. Grad Zagreb zadnje tri godine uložio je u obrazovnu infrastrukturu milijardu kuna, a vrijednost ove investicije u Ivanjoj Reci je 92 milijuna kuna. (zg-magazin)