Nova djela za “Kolegijalni ushit”

Nova djela za “Kolegijalni ushit”

(Rapsodija u žuto plavom s malo piksela studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta)

(Ne)primijenjivost primijenjene umjetnosti (2)

O Zagrebačkom salonu neki dan sam napisao No kako je izložba postavljena malo zbrčkano, pitanje je jesam li vidio sva djela“ . Zahvaljujući pak najnovijem broju magazina GLORIA vidim da su mi neka djela promakla. Naime promakla mi je čitava jedna soba, koja se nalazi s lijeve strane uzdignutog prizemlja Muzeja Mimara, a tamo je samo jedan natpis na kojem piše: Ženski WC.    

Rezultat razgledanja novootkrivenih djela je vrlo ugodan, jer sam prinuđen proširiti popis autora koji, po mojoj nestručnoj prosudbi, zaslužuju Kolegijalni ushit, a to su:
Nadica Eichhorn s djelom „Trpeza za novu ergonomiju“ i Studenti TTF kolegij Kreiranje odjeće s djelom „Rapsodija u žuto plavom s malo piksela“.

Kao što sam već objavio, svi dobitnici Kolegijalnog ushita dobit će krajem godine unikatne personalizirane keramičke skulpture za ove iz TTF- a trebam izraditi 17 komada ).

No kada smo već kod 52. Zagrebačkog salona možemo zamijetiti kako se terminski zgodno poklapa s održavanjem Salona namještaja Ambienta, što je za svaku pohvalu, na kojem se od 11. do 15. listopada održava i već tradicionalna Međunarodna izložba keramike i stakla MIKS 17.

Rad Nadice Eichhorn

Mogu se vidjeti djela trideset i devet umjetnika iz Češke, Estonije, Kanade, Hrvatske, Italije, Norveške, Rusije, Slovenije i Turske. Tako je MIKS 17 ispao svojevrsni neformalni međunarodni dodatak 52. Zagrebačkom salonu, na kojem baš i nema previše keramike.         

Dil. art. Hanibal Salvaro