Nova baterija korisnicima iPhonea 6 omogućava 25 sati razgovora

Nova baterija korisnicima iPhonea 6 omogućava 25 sati razgovora

Apple je napravio vlastito kućište s baterijom za pametne telefone, koja će, tvrde u kompaniji, vlasnicima iPhone 6 i 6s uređaja omogućiti do 25 sati razgovora. Novo kućište s baterijom neoriginalnog naziva Smart Battery Case u SAD-u će koštati 99 dolara, a izrađeno je od silikona i bit će dostupno u sivoj i bijeloj boji. Ono će korisnicima omogućiti 18 sati bežične LTE komunikacije i 20 sati audio i video reprodukcije, što je zapravo dostatno za zahtjevno korištenje tijekom cijeloga dana, pa i više od toga.

Kućište je u stvari odgovor na učestale prigovore korisnika iPhone 6 i Iphone 6s uređaja na nedostatan kapacitet baterije. Korištenjem kućišta vlasnici spomenutih uređaja postižu trajenje baterije koje je po rezultatima usporedivo s Apple Plus telefonima.

Za punjenje koristi Lightning kabel, kao i sam iPhone, za razliku od mikro-USB kabel koji se koristi za punjenje većine drugih baterija. Tu je i pokazatelj statusa baterije koji korisnike informira koliko još imaju vremena dok se uređaj ne isprazni.

S estetskog gledišta, potencijalne kupce mogla bi odvratiti »grba« sa stražnje strane u kojoj je smještena dodatna baterija. Nekima će se rješenje učiniti ružnim, ali će razveseliti one kojima daju prednost funkcionalnosti pred estetikom.

Prve recenzije dale su dobre ocjene trajanju baterije iako mnogi napominju kako na tržištu ima izdržljivijih i jeftinijih baterija.

Cjenovno slična Mophie Juice Pack ima kapacitet od 2,750mAh, u usporedbi s 1,877mAh u slučaju Appleove Smart Battery, dok Incipio Offgrid Express, nudi još i više snage za »samo« 50 dolara. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni