Norveška planira unajmiti nizozemske zatvore

Norveška planira unajmiti nizozemske zatvore

S obzirom da u Norveškoj raste broj osuđenika koji čekaju smještaj u zatvorskm ćelijama, Norveška namjerava unajmiti zatvorski prostor od Nizozemske, objavilo je objavilo je norveško ministarstvo pravosuđa, a prenosi HRT. Nizozemska je već iznajmila zatvorske kapacitete Belgiji na više godina.

U priopćenju norveškog ministarstva pravosuđa navodi se kako u ovom trenutku imaju 1300 osuđenih na zatvorske kazne te velika je potražnja za zatvorskim prostorom, koji će se dodatno smanjiti započetom obnovom norveških zatvora.

Unajmljivanje nekoliko stotina zatvorskih mjesta Norveškoj bi omogućio smanjenje gužvi u zatvorima i održanje standarda. Troškovi obnove norveških zatvora preračunato iznose oko četiri milijarde kuna.

Norveški su zatvori inače poznati po relativno humanom odnosu naspram zatvorenicima, a nenasilne zatvorenike često se drži u zatvorima otvorenog tipa gdje imaju slobodu kretanja, mogu dobiti posao, na raspolaganju su im čak i kapaciteti za rekreaciju te su usredotočeni na rehabilitaciju. (hrt /zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni