Norijada i ove godine na Bundeku

Norijada i ove godine na Bundeku

Ovogodišnja proslava sutra će započeti okupljanjem maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića od 11,30, a u 12 sati povorka predvođena gradonačelnikom kreće prema Bundeku

Grad Zagreb i ove godine organizira proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, poznatu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata, popularne norijade, koja se obilježava u srijedu, 20. svibnja.

Ovogodišnja proslava započet će okupljanjem maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića od 11,30 sati, gdje će učenike, njihove razrednike i nastavnike dočekati glazbeni program dobrodošlice. Na Trgu se očekuje oko 5.000 maturanata, a još 3.000 maturanata pridružit će se slavlju u Parku Bundek, gdje se proslava održava osmu godinu za redom.

Povorka predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, kreće u 12,00 sati prema Parku Bundek sljedećom trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Park Bundek. Povorku će pratiti glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija.

U Park Bundek učenici neće smjeti unijeti alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva. U okviru ugostiteljske ponude u parku moći će se kupiti sendviči, voda, sokovi i pivo točeno u plastičnim čašama.

U programskom dijelu, koji će na Bundeku trajati do 22,00 sata, maturante očekuje bogati glazbeno-scenski nastup koji jamči dobru zabavu za svakog maturanta.

S ciljem sigurnog i uspješnog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme programa u Parku će dežurati zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni