Nogometaši dijaspore na Bundeku

Nogometaši dijaspore na Bundeku

Na ovogodišnjem svjetskom natjecanju klubova dijaspore sudjeluju nogometaši iz Toronta, Sydneyja, Canberre, Stuttgarta, Villefranchea, Möhlina, Malmöa te reprezentacija vojvođanskih Hrvata

Sudionici trećeg svjetskog nogometnog natjecanja klubova dijaspore, koje se u Zagrebu održava do 4. srpnja, danas su se okupili na Bundeku.

Uz riječi dobrodošlice nogometašima i čelnicima klubova, gradonačelnik Milan Bandić naglasio je važnost veze između iseljene Hrvatske i domovine: „Zagreb je dom svih Hrvata, glavni grad svih naših ljudi kojima su vrata širom otvorena. Veze između Hrvata dijaspore i onih u domovini trebaju se njegovati, nit koja nas veže ne smije se prekidati“ .

Predsjednik Croatije iz Toronta, Josip Pavičić, kazao je kako su „hrvatski nogometni klubovi godinama bili nositelji hrvatskog imena i iskaz težnji hrvatskog čovjeka u dijaspori. Oni su decenijama bili ambasadori hrvatske domovine ali i hrvatskog naroda, okupljali su i okupljaju hrvatsku mladež održavajući tradiciju i ljubav prema domovini“.

Na ovogodišnjem turniru, osim Croatije iz Toronta, sudjeluju i Sydney Croatia, Croatia Canberra, Croatia Stuttgart, Croatia Villefranche, Pajde Möhlin, Croatia Malmö te reprezentacija vojvođanskih Hrvata.

Turnir je započeo 28. lipnja, a finale će se odigrati 4. srpnja na stadionu u Sesvetama. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni