“Nogalo je postao žrtva interesnih lobija”

“Nogalo je postao žrtva interesnih lobija”

“Nogalo je očito dobro radio svoj posao kad je opstao 23 godine na mjestu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak”, kaže saborski zastupnik Saša Đujić

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras je u četvrtak na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama komentirao smjenu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak docenta Bore Nogala. Ustvrdio je kako je Nogalo postao žrtva interesnih lobija koji se vrte oko projekta žičare i zemljišta na Brestovcu.

“To je sigurno. Smiješno je vidjeti prijavu za nadrilječništvo koju je podnio Grad Zagreb, jer sve to što se dešavalo u bolnici, odnosno tko je tamo i na koji način već godinama znaju predstavnice Grada u Upravnom vijeću bolnice – Ana Stavljenić-Rukavina i Jelena Pavičić Vukičević“, rekao je šef zagrebačkog SDP-a.

Predsjednica Upravnog vijeća DB Srebrnjak prof. dr. Ana Stavljenić-Rukavina i doc. dr. Boro Nogalo

Dodao je se sve što je Nogalu stavljeno na grijeh znalo godinama, no sada dr. Nogala pokušavaju diskreditirati koji je, rekao je Maras, od jedne zapuštene bolnice u 20 godina stvorio respektabilnu ustanovu, koja je dobila i velika sredstva iz Europske unije da bi se dalje razvijala.

„Jasno je da se radi o ogromnom interesu koji je povezan sa zemljištem. Drago mi je da ćemo imati priliku u ponedjeljak u Skupštini govoriti o toj temi vezano uz bolnicu i dr. Nogala”, rekao je Maras.

Potpredsjednik Kluba SDP-a u Hrvatskom Saboru Saša Đujić je rekao da je uputio zastupničko pitanje resornom ministru Milanu Kujundžiću u kojem od njega očekuje da zaštiti dr. Nogala neovisno što se radi o gradskoj bolnici i da zaštiti sve liječnike. Spomenuo je da su se već po političkoj liniji smjenjivali ili tjerali vrsni liječnici iz bolnica u Zagrebu.

„Sjećamo se dr. Paladina i drugih koji rade sada rade u Mostaru, a mogli su raditi vrhunske poslove za hrvatske građane. Ne pamtim da smo imali ovakvu situaciju kao na Srebrenjaku, da gotovo cijeli kolektiv stane iza svog ravnatelja, što upućuje da tamo nisu čista posla. Očekujem od ministra Kujundžića da zaštiti prije svega pacijente i djecu na Srebrnjaku, potom liječnike koji rade, a onda i dr. Nogala, koji je očito dobro radio svoj posao jer ne bi opstao 23 godine na mjestu ravnatelja, da ga se sada, pod sumnjivim okolnostima, godinu dana prije isteka mandata na silu i preko noći užurbano smjenjuje“, istaknuo je Đujić.

Spomenimo da su danas zaposlenici Dječje bolnice Srebrnjak održali danas prosvjed kojim žele poručiti i zaštititi svoje dostojanstvo i dostojanstvo svojih pacijenata poručivši kako su ogorčeni izjavom o nadriliječništvu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni