Noć knjige u ZOO-u: Oživljavanje pernatih, čupavih i dlakavih junaka iz priča

Noć knjige u ZOO-u: Oživljavanje pernatih, čupavih i dlakavih junaka iz priča

U koga je zaljubljen žabac i kako je krokodil pronašao svoj dom saznat ćemo u „Bajkovitoj kolibi“ dok pričamo priče za najmlađe

Foto: Damir Hoyka

U povodu Noći knjige u Zoo vrtu, u četvrtak 23. travnja 2015., od 18 do 21 sati, priče iz vaših omiljenih knjiga o životinjama oživjet će u Zoološkom vrtu samo na jednu noć. Pernati, čupavi, bodljasti, ljuskavi i dlakavi česti su junaci knjiga koje smo kao djeca upijali u jednom dahu, a koje i dan danas pamtimo. Upravo te knjige posjetitelji zagrebačkog ZOO-a će ponovo moći proživjeti na jedinstven način obilaskom lavova, vukova, zmija, papiga i ostalih stanovnika Zoo vrta i tako se podsjetiti junaka Knjige o džungli, Bijelog Očnjaka, lava Aslana, hrabrog miša koji se usudio priči strašnom lavu i mnogih drugih.

Slušajući duhovite priče okupljeni će se družiti uz dobru knjigu i uz kavu. Pod otvorenim nebom na terasi Zoo caffee-a, u suradnji s knjižarama Algoritam Profil Mozaik, studenti dramskih umjetnosti interpretirat će ulomke knjiga, pjesme i priče na živopisan način. U koga je zaljubljen žabac i kako je krokodil pronašao svoj dom saznat ćemo u „Bajkovitoj kolibi“ dok pričamo priče za najmlađe. Pišući ptičjim perom prisjetiti ćemo se kako su nekada pisali naši stari, a na likovnoj radionici izradit ćemo svoj unikatni straničnik.

Ovom prilikom iz Zoološkog vrta pozivaju građane da doniraju knjigu koje više ne koriste, odnosno sve one knjige za koje misle da će više vrijediti u nekim novim rukama. Naime, sve prikupljene i donirane knjige bit će darovane dječjim odjelima u bolnicama.

Program traje od 18 do 21 sat (blagajna do 20.30 sati). Ulaz i izlaz je na blagajni Zoo vrta (iz parka Maksimir), a cijena ulaznice je 10 kuna po osobi.

Tijekom programa dio vrta (drugi otok) će biti zatvoren za posjetitelje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni