Noć kazališta, Revija hrvatskog filma, “Postani indijanac”

Noć kazališta, Revija hrvatskog filma, “Postani indijanac”

24.11.

ZAGREB

“Kako vladajućima reći NE!

Udruga branitelja i građana “Vidra – veterani i društvena akcija”, u suradnji s Orahom poziva vas u petak 24. 11. 2017. u 19 sati na tribinu “Kako vladajućima reći NE!”, u kojoj ćemo u MO Ferenšćica,
Ivanićgradska 66 obraditi goruću temu naše svakodnevice, netransparentno trošenje novca poreznih obveznika i pokretanje raznih strukturalnih promjena protiv volje građana.

Zadnjih se godina pojavilo više primjera takvih nedemokratskih intervencija (Savica-park, Siget, Utrina, Travno) i krajnji je trenutak da se takva godinama uhodana i pomno organizirana praksa zaustavi i uskladi s pozitivnim tokovima razvijenog svijeta.

Organizatori poručuju kako će , kroz tribinu i razgovor, saznati kako se organizirati i pružiti djelotvoran otpor, koristeći sva dostupna demokratska sredstva te uvesti kvartove u doba u kojem će građani napokon u potpunosti osvijestiti činjenicu da su, kao porezni obveznici, upravo oni poslodavci političarima koji su trenutno na vlasti. Jer upravo sada je doba za promjene i krajnje vrijeme da građani preuzmu inicijativu.

DANI OTVORENIH SRCA

Zaklada Ana Rukavina i ove godine organizira „Dan otvorenih srca“ koji će se održati u petak,. od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade u ulici kneza Mislava 10/I, Zagreb.
Organizatori  Vas pozivaju  da im se pridružite i podržite akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani. Akcijom „Dan otvorenih srca“ sugrađani će se  prisjeti Ane Rukavine i njenog preranog odlaska prije punih jedanaest godina te orgnaizatori nadodaju da njoj u čast žele podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, „lijek“ kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.

INFOGAMER  – Vip Adria League

Vikend na Infogameru održava se unutar prostora sajma te organizira i premijerno spektakularno finale najveće regionalne esports lige – Vip Adria League powered by ESL. Nagradni fond je 20.000 €. Vip Adria Liga by ESL okuplja najbolje esport igrače i timove na ovim prostorima. Momčadima iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije pruža se jedinstvena prilika da u profesionalnom esport okruženju odmjere snage u najpopularnijim gaming naslovima – Fifa 18, Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends.

Sajam se održava u šest paviljona (8, 8a i 9, 10a, 11a i 11d) na  površini većoj od 17.500 kvadratnih metara izložbenog prostora na kojem će se predstaviti dvjestotinjak izlagača, a biti će dostupno više od 600 igraćih jedinica te 100 VR uređaja.  Ovogodišnje šesto po redu izdanje jednog od najvećih gaming sajmova i festivala u Europi otvoren je i održat će se do nedjelje, 26. studenog na Zagrebačkom Velesajmu.Najveće, najsadržajnije i najatraktivnije izdanje sajma do sad fokusirat će se na predstavljanje najnovijih igara i hardvera, developera, VR hardvera, analognim igrama te na izrazito velikim internacionalnim eSports turnirima.

POSTANI INDIJANAC

Don Kihot udruga terapijskog jahanja konja pozivaju sve u svoje prostorije u Šimunčevečku cestu biti indijanci i provest ćemo popodne uz radionicu na pravim indijanskim bubnjevima! Potivaju vas da im se pridružite uz logorsku vatricu i ugodno društvo. Moći ćete jahati na našim indijanskim konjima, ili popiti topao čaj da se ugrijete. Svi mali indijanci dobrodošli!

VRBOVEC

REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA

Od petka do nedjelje održava Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva. Revija okuplja studente akademija (Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Umjetničke akademije u Splitu…), kinoklupske autore te samostalne autore iz svih dijelova Hrvatske U Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec. Revija je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival najstariji je filmski festival na području Hrvatske. Zanimljivost je u tome što se Revija svake godine održava u drugom gradu. Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine.

25.11.

ZAGREB

NOĆ KAZALIŠTA

Noć kazališta održat će se sutra, 25. studenoga u velikom broju mjesta u Republici Hrvatskoj. Manifestaciju prati iznimno bogat kazališni program, u svim dijelovima zemlje.  U zagrebačkom programu sudjeluje više od dvadeset kazališta,  a sam program i detalji mogu se pronaći na službenim stranicama.

DISATI DUBOKO MOŽETE BILO GDJE I TO BESPLATNO

Pulmološko društvo HUMS-a pozivaju Vas da im se pridružite na usponu na najviši vrh Medvednice (Sljeme) pod motom Disati duboko možete bilo gdje i to
besplatno,zašto ne bi disali u prirodi…Okupljanje kod tunela Dolje u 8h ,uspon na vrh
Sljeme (1033m),spuštanje prema Risovoj jazbini te prigodno druženje . Organizatori kažu kako je nužna standardna planinarska oprema, kao i ,hrana i piće iz ruksaka. Organizatori napominju kako ,svaki sudionik pristupa izletu na vlastitu odgovornost. (Zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni