Noć biologije

Noć biologije

Osmi put zaredom, u petak 15. travnja,  počinje “Noć biologije” na Marulićevu trgu broj 20. Ulaz je slobodan, manifestacija se održava u dva dijela tj. dva terimna tijekom dana: ujutro od 11 do 15 sati za organizirane posjete i poslijepodne od 17 do 23 sata za sve zainteresirane. Zbog mogućih gužvi u poslijepodnevnom terminu, organizatori preporučuju da je za djecu predškolske dobi i njihovu pratnju bolji prijepodnevni termin za posjetu.

Prije sedam godina po prvi puta na Biološkom odsjeku PMF-a organizirana je manifestacija „Noć biologije“. Jedna duga uzbudljiva noć koja je proslavila život u svim oblicima, puna entuzijazma organizatora i zadovoljstva posjetitelja.

Cilj ove manifestacije je na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način prikazati znanstvene činjenice iz biologije te približiti biologiju kao znanost o životu u svim njegovim oblicima i ljepoti.

Nedavne su analize uvrstile studij biologije u deset najpoželjnijih studija među studijima s manjim brojem studenata na Sveučilištu u Zagrebu. Organizatori ove manifestacije vjeruju i nadaju se da su kroz “Noći biologije” u proteklih sedam godina barem malo doprinijeli tome.

„Kada budem velik bavit ću se mikroskopom.“, izjavio je prošle godine petogodišnji posjetitelj “Noći biologije”, a samo godinu dana stariji dječak istom je prilikom kazao kako je mislio da će se baviti svemirom, ali je na “Noći biologije” odlučio da će biti znanstvenik.

Idejna začetnica “Noći biologije” je prof. dr. sc. Gordana Rusak, glavna voditeljica manifestacije je dr. sc. Ivana Šola, dok su realizatori studenti, zaposlenici, asistenti i profesori Biološkog odsjeka PMF-a u Zagrebu.

Više o ovoj manifestaciji možete doznati na njihovoj Facebook stranici gdje možete ostaviti svoje komentare i prijedloge te na YouTube kanalu. Ako vas zanima kako je to izgledalo prošlih godina pogledajte galeriju fotografija ili pročitajte komentare ovdje.

(ZG magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni