NL Milana Bandića se priprema za parlamentarne izbore

NL Milana Bandića se priprema za parlamentarne izbore

Pavičić Vukičević je otklonila mogućnost povratka u SDP, što je spomenuo predsjsednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, napomenuvši kako ju za bivšu stranku vežu samo pozitivna sjećanja, no »mora da je Bernardić nešto loše sanjao«

Potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević danas je na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici na kojoj je poručila kako nije istina da se Nezavisna lista Milana Bandića raspada, već da je riječ samo o nečijim spekulacijama.

Dodala je kako su prošli tjedan osnovali Klub liste birača Milana Bandića te da im se u tjedan dana bez ikakve medijske najave priključilo čak 800 članova. Pavičić Vukičević je građanima poručila da ne nasjedaju na razne provokacije da se njihov Klub zastupnika dijeli.

Najavila je i da će uskoro, u njezinom sjedištu u Praškoj 5, javnosti biti predstavljena novoosnovana Udruga gradonačelnika Milana Bandića, čiji je glavni cilj priprema za parlamentarne izbore.

Pavičić Vukičević je otklonila mogućnost povratka u SDP, što je spomenuo predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, napomenuvši kako ju za bivšu stranku vežu samo pozitivna sjećanja, no »mora da je Bernardić nešto loše sanjao«.

Udruga gradonačelnika Milana Bandića trebala okupiti gradske zastupnike s njegove Nezavisne liste, a izvjesno je da bi kasnije prerasla u stranku.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek je za Radio Sljeme izjavila kako će NL Milana Bandića ostati koherentna te neće biti podjele na »ove i one« po bilo kojem kriteriju. »Moje osobno opredjeljenje je da ću biti nezavisna od političkih stranaka. Ostajem vjerna onom istom usmjerenju, koje smo zajednički utvrdili prilikom kandidature na lokalnim izborima 2013., a osim toga i građani su to tada bili prepoznali i prihvatili«, kazala je Švaljek. Na pitanje očekuje li do lipnja možda ostavku gradonačelnika Bandića i nove izbore u Zagrebu, odgovorila je da o tome isključivo odlučuje Milan Bandić te kako o tome ne želi spekulirati. (zg-magazin)