NK Zelina proslavio 110. obljetnicu postojanja

NK Zelina proslavio 110. obljetnicu postojanja

Foto: www.zagrebacka-zupanija.hr

Nogometni klub Zelina u srijedu je proslavio svoju 110. obljetnicu . Osnovan 1907., klub danas ima osam selekcija od prstića do veterana i natječe se u Međužupanijskoj nogometnoj ligi »Središte«.

»Bilo je i uspona i padova, puno dobrih trenutaka i užitaka. Najveći uspjeh bio je ulazak u 2. Hrvatsku nogometnu ligu (2011./2012.) i četvrtfinale hrvatskoga nogometnog kupa (2012./2013.). Opstali smo zahvaljujući zajedništvu. NK Zelina je primjer da se slogom i zajedničkim radom puno može postići«, na svečanosti je rekao Mijo Stipić, predsjednik kluba.

Proslavi su, uz ostale, prisustvovali izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović, savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, gradonačelnici Zeline i Zagreba – Hrvoje Košćec i Milan Bandić te župan Stjepan Kožić.

»Malo je sredina koje su mogu podičiti tako dugom nogometnom tradicijom. Posebno me raduje što je jedna od njih Zelina, moj grad, grad u kojemu sam rođen i u kojemu živim«, rekao je župan, podsjetivši na ulaganja Županije u sport, rekavši da se on razvija i gradnjom sportskih dvorana u što se ulažu značajna sredstva.

Na svečanosti, na kojoj je promovirana i monografija kluba, potpisana je povelja o suradnji NK Zeline i HNS-a, kojom se krovna nogometna organizacija obvezala da će hrvatske nogometne selekcije dio svojih utakmica igrati i u Zelini.

Plaketa za životno djelo uručena je počasnom predsjedniku kluba Bruni Brebriću. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni