NK Zagreb ostaje bez upravljanja nad stadionom u Kranjčevićevoj

NK Zagreb ostaje bez upravljanja nad stadionom u Kranjčevićevoj

Stadion će i dalje moći koristiti Nogometni klub Zagreb kao i dva zagrebačka prvoligaška kluba – NK Lokomotiva i NK Rudeš

Posljednjih dana goruća tema s Trešnjevke dolazi sa stadiona u Kranjčevićevoj ulici, a tiče se nekadašnjeg prvoligaša, a danas trećeligaša Nogometnog kluba Zagreb. Damir Brkić, tajnik NK Zagreb požalio nam je kako ima saznanja da ugovor o zakupu nogometnog stadiona “Zagreb” između Grada i NK Zagreb, a koji ističe 30. 10. 2017. neće biti produžen. Nadodao je kako će stadion “Zagreb” u ime Grada Zagreba preuzeti Ustanova za upravljanje sportskim objektima, sve zbog povećanog interesa za većim brojem odigravanja utakmica na spomenutom stadionu.

Brkić je podsjetio kako Ustanova osigurava uvjete za održavanje natjecanja i treninga, tako će i nogometni stadion “Zagreb” i dalje koristiti NK Zagreb, NK Lokomotiva, NK Rudeš , Biciklistički klub Zagreb, Ski klub Zagreb, Ragbi klub Zagreb, iSportsko društvo Zagreb.

Brkić ističe da je NK Zagreb, kao dosadašnji korisnik stadiona, sukladno pravilniku o licenciranju HNS-a svake godine morao ulagati u infrastrukturu ne bi li osigurao uvjete za odigravanje utakmica.

Naglašava da su u zadnjih deset godina na stadionu postavljenje su sjedalice, reflektori, ugrađen je videonadzor, promijenjena je ograda na zapadnom dijelu stadiona te je napravljen još i cijeli niz poboljšanja, među kojima je sustav brojača ulaza i sustava za personalizaciju ulaznica.

»Žao nam je što se u javnosti stvara slika da NK Zagreb nije vodio adekvatnu brigu o stadionu. Nadamo se da će Grad Zagreb nastaviti sa uređenjem stadiona i omogućiti najbolje uvjete svim klubovima koji imaju potrebu da igraju na predmetnom stadionu sve u svrhu promicanja sporta u Zagrebu«, kaže naš sugovornik.

Ivica Lovrić: Grad neće produžiti ugovor s NK Zagrebom jer se nisu držali ugovorenih obaveza

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić potvrdio je da Grad Zagreb neće obnavljati ugovor sa Nogometnim klubom Zagrebom, »budući da Klub nije poštivao ugovorne obveze«.

Nadodao je kako se odredbom članka 19. Ugovora, između Grada Zagreba i NK Zagreba, nogometni klub obavezao koristiti sportsku građevinu pažnjom dobrog gospodara, snositi troškove tekućeg održavanja sportske građevine te održavati sportsku građevinu na način koji osigurava njenu punu sportsku funkciju i jamči očuvanje vrijednosti sportske građevine kakva je bila u vrijeme sklapanja ugovora.

»Na dan 20. rujna 2017. te uvidom u stanje sportske građevine, koja je klubu NK Zagreb temeljem navedenog Ugovora dana na korištenje, utvrđeno je da se NK Zagreb nije pridržavao ugovornih obveza«.

Pročelnik podsjeća da su članovi NK Zagreba više puta bili na to upozoreni. Zaključio je kako Grad planira dati na upravljanje Ustanovi za upravljanje sportskim objektima koja je gradska ustanova i koja jamči kvalitetno upravljanje stadionom u Kranjčevičevoj ulici. Stadion će i dalje moći koristiti Nogometni klub Zagreb kao i dva zagrebačka prvoligaška kluba – NK Lokomotiva i NK Rudeš.

Iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima, poručili su kako trenutno ne posjeduju nikakvu informaciju o spomenutoj temi te da će javnost o tome biti pravovremeno obaviještena.

Matej Knežević

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni